Diferència entre les revisions de "Monasteri d'El Puig"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
 
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Image:Monastery of Santa Maria del Puig Exterior View from the Saint Barbara Mountain.jpg|thumb|250px|El Monasteri de El Puig]]
 
[[Image:Monastery of Santa Maria del Puig Exterior View from the Saint Barbara Mountain.jpg|thumb|250px|El Monasteri de El Puig]]
'''El Monasteri de El Puig''', nomenat oficialment com '''Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria''', es troba en el núcleu urbà de la localitat  d’[[El Puig]], en la comarca de [[L'Horta]] ([[L'Horta Nort]]), província de [[Valéncia]].
+
'''El Monasteri de El Puig''', nomenat oficialment com a '''Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria''', se troba en el núcleu urbà de la localitat  d’[[El Puig]], en la comarca de [[L'Horta]] ([[L'Horta Nort]]), província de [[Valéncia]].
  
Declarat [[Monument Històric Artístic Nacional]] en [[1969]], en les seues instalacions es troba el [[Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica]] .
+
Declarat [[Monument Històric Artístic Nacional]] en [[1969]], en les seues instalacions se troba el [[Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica]]. En l'actualitat seguix sent residencia dels [[Pares Mercedaris]].  
En l'actualitat seguix seent residencia dels [[Pares Mercedaris]].  
 
  
L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'[[El Puig]] fon conquistada en l'any [[1237]] per [[Jaume I]], seent iniciat el monasteri un any despuix. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la [[Verge d'El Puig]] que hui se guarda en l'interior del temple.
+
L'orige del Monasteri d'El Puig se remonta als temps de la reconquista. La població d'[[El Puig]] fon conquistada en l'any [[1237]] per [[Jaume I]], sent iniciat el monasteri un any despuix. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la [[Verge d'El Puig]] que hui es conserva en l'interior del temple.
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Última revisió del 15:44 30 març 2019

El Monasteri de El Puig

El Monasteri de El Puig, nomenat oficialment com a Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria, se troba en el núcleu urbà de la localitat d’El Puig, en la comarca de L'Horta (L'Horta Nort), província de Valéncia.

Declarat Monument Històric Artístic Nacional en 1969, en les seues instalacions se troba el Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica. En l'actualitat seguix sent residencia dels Pares Mercedaris.

L'orige del Monasteri d'El Puig se remonta als temps de la reconquista. La població d'El Puig fon conquistada en l'any 1237 per Jaume I, sent iniciat el monasteri un any despuix. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la Verge d'El Puig que hui es conserva en l'interior del temple.

Referències[editar]

Enllaços externs[editar]

Commons