Diferència entre les revisions de "Monasteri d'El Puig"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
'''El Monasteri de El Puig''', nomenat oficialment com '''Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria''', es troba en el nucleu urbà de la localitat  d’[[El Puig]], en la comarca de [[L'Horta]] ([[L'Horta Nort]]), provincia de [[Valéncia]].
+
'''El Monasteri de El Puig''', nomenat oficialment com '''Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria''', es troba en el núcleu urbà de la localitat  d’[[El Puig]], en la comarca de [[L'Horta]] ([[L'Horta Nort]]), província de [[Valéncia]].
  
Declarat [[Monument Historic Artistic Nacional]] en [[1969]], en les seues instalacion es troba el [[Museu de l'Imprenta i de l'Obra Grafica]] .
+
Declarat [[Monument Històric Artístic Nacional]] en [[1969]], en les seues instalacions es troba el [[Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica]] .
 
En l'actualitat seguix seent residencia dels [[Pares Mercedaris]].  
 
En l'actualitat seguix seent residencia dels [[Pares Mercedaris]].  
  
L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La poblacio d'[[El Puig]] fon conquistada en l'any [[1237]] per [[Jaume I]], seent iniciat el monasteri un any despres. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la [[Verge d'El Puig]] que hui se guarda en l'interior del temple.
+
L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'[[El Puig]] fon conquistada en l'any [[1237]] per [[Jaume I]], seent iniciat el monasteri un any després. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la [[Verge d'El Puig]] que hui se guarda en l'interior del temple.
  
 
[[Categoria:Monuments del Regne de Valéncia]]
 
[[Categoria:Monuments del Regne de Valéncia]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Monasteris de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Monasteris de la Comunitat Valenciana]]

Revisió de 15:03 1 abr 2010

El Monasteri de El Puig, nomenat oficialment com Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria, es troba en el núcleu urbà de la localitat d’El Puig, en la comarca de L'Horta (L'Horta Nort), província de Valéncia.

Declarat Monument Històric Artístic Nacional en 1969, en les seues instalacions es troba el Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica . En l'actualitat seguix seent residencia dels Pares Mercedaris.

L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'El Puig fon conquistada en l'any 1237 per Jaume I, seent iniciat el monasteri un any després. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la Verge d'El Puig que hui se guarda en l'interior del temple.