Diferència entre les revisions de "Monasteri d'El Puig"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Revertides les edicions de Blaver (discussió); s'ha recuperat l'última versió de 195.235.198.65)
Llínea 1: Llínea 1:
== Visca el '''Català''' i tots els seus dialectes: barceloní, menorquí, mallorquí, valencià... ==
+
'''El Monasteri de El Puig''', nomenat oficialment com '''Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria''', es troba en el núcleu urbà de la localitat  d’[[El Puig]], en la comarca de [[L'Horta]] ([[L'Horta Nort]]), província de [[Valéncia]].
  
 +
Declarat [[Monument Històric Artístic Nacional]] en [[1969]], en les seues instalacions es troba el [[Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica]] .
 +
En l'actualitat seguix seent residencia dels [[Pares Mercedaris]].
  
Perquè els espanyols no ens prenguin el que és nostre, unitat catalana ara i sempre!
+
L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'[[El Puig]] fon conquistada en l'any [[1237]] per [[Jaume I]], seent iniciat el monasteri un any després. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la [[Verge d'El Puig]] que hui se guarda en l'interior del temple.
  
'''SÍ ALS PAÏSOS CATALANS'''.
+
[[Categoria:Monuments del Regne de Valéncia]]
'''MAI NOS FAREU ESPANYOLS'''
+
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 +
[[Categoria:Monasteris de la Comunitat Valenciana]]

Revisió de 16:42 25 gin 2011

El Monasteri de El Puig, nomenat oficialment com Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria, es troba en el núcleu urbà de la localitat d’El Puig, en la comarca de L'Horta (L'Horta Nort), província de Valéncia.

Declarat Monument Històric Artístic Nacional en 1969, en les seues instalacions es troba el Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica . En l'actualitat seguix seent residencia dels Pares Mercedaris.

L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'El Puig fon conquistada en l'any 1237 per Jaume I, seent iniciat el monasteri un any després. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la Verge d'El Puig que hui se guarda en l'interior del temple.