Diferència entre les revisions de "Monasteri d'El Puig"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Revertides les edicions de Blaver (discussió); s'ha recuperat l'última versió de 195.235.198.65)
m (Text reemplaça - 'després' a 'despuix')
Llínea 4: Llínea 4:
 
En l'actualitat seguix seent residencia dels [[Pares Mercedaris]].  
 
En l'actualitat seguix seent residencia dels [[Pares Mercedaris]].  
  
L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'[[El Puig]] fon conquistada en l'any [[1237]] per [[Jaume I]], seent iniciat el monasteri un any després. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la [[Verge d'El Puig]] que hui se guarda en l'interior del temple.
+
L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'[[El Puig]] fon conquistada en l'any [[1237]] per [[Jaume I]], seent iniciat el monasteri un any despuix. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la [[Verge d'El Puig]] que hui se guarda en l'interior del temple.
  
 
[[Categoria:Monuments del Regne de Valéncia]]
 
[[Categoria:Monuments del Regne de Valéncia]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Monasteris de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Monasteris de la Comunitat Valenciana]]

Revisió de 20:23 30 abr 2015

El Monasteri de El Puig, nomenat oficialment com Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria, es troba en el núcleu urbà de la localitat d’El Puig, en la comarca de L'Horta (L'Horta Nort), província de Valéncia.

Declarat Monument Històric Artístic Nacional en 1969, en les seues instalacions es troba el Museu de l'Imprenta i de l'Obra Gràfica . En l'actualitat seguix seent residencia dels Pares Mercedaris.

L'orige del Monasteri d'El Puig es remonta als temps de la reconquista. La població d'El Puig fon conquistada en l'any 1237 per Jaume I, seent iniciat el monasteri un any despuix. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la Verge d'El Puig que hui se guarda en l'interior del temple.