Museu dels Soldadets de Plom

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Museu l'Iber

El Museu dels Soldadets de Plom està ubicat en el carrer de Cavallers número 20 i 22 de Valéncia, en la Casa-Palau de Malferit, un antic palau d'estil gòtic i frontera neoclàssica, datada entre finals del sigle XIV o principis del XV. En el seu orige va ser residència del Marqués de Malferit, sent un dels edificis de l'época millor conservats.

En l'any 1893 es varen realisar importants reformes a partir del proyecte de l'arquitecte Lucas García Cardona. La nova frontera, vinculada a models de la renaixença italiana, va transformar en bona mesura els seus espais interiors durant la segona mitat del sigle XIX.

El museu L'Iber és el major museu de soldadets de plom del món i reunix la major colecció privada del món d'este tipo de figures en l'idea de difondre l'història de Valéncia, d'Espanya i del món a través de la pròpia història de la milícia.

El museu va ser inaugurat el 15 de maig de l'any 2007 i actualment, té 17 sales de exposició en un total de més de 95000 peces, que comprenen des de la Prehistòria fins a la actualitat. El museu també realisa exposicions temporal, cursos, tallers didàctics i atres activitats culturals.

Enllaços externs

Museu dels Soldadets de Plom