Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy, expresident de la República Francesa

Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa (Paris, 1955) és un polític francés.

De l'any 2007 a l'any 2012 fon president de la República francesa i copríncip d'Andorra. Anteriorment fon ministre de l'Interior (2005-2007) en el govern de Dominique de Villepin. Fon el president del partit polític conservador, Unió per un Moviment Popular (UMP), des de l'any 2005 al 2012.

Fill d'un aristócrata hongarés que va fugir del règim comuniste en l'any 1951 i de mare francesa. Ademés de ser el ministre de l'Interior en França i president de l'Unió per un Moviment Popular (UMP) ocupà el càrrec de president del Consell General dels Alts del Sena (Hauts-de-Seine), el departament més ric de França.

Ha ocupat algunes carteres ministerials, com la de finances i la d'interior, i ha segut alcalde de Neuilly-sur-Seine, suburbi de París. Va guanyar les eleccions a la presidència francesa de 2007 en el 53,06% dels vots, superant a la candidata socialista Ségolène Royal que va rebre el 46,94% del recolzament electoral.

Sarközy fon derrotat per François Hollande en les eleccions realisades durant l'any 2012, deixant este el seu càrrec el 15 de maig del mateix any.

Enllaços externsEditar