Diferència entre les revisions de "Organisació Internacional del Treball"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
(Pàgina nova, en el contingut: «miniaturadeimagen|OIT La '''Organisació Internacional del Treball''' ('''OIT''') és un organisme especialisat de les Nacions Unid...»)
(Sense diferències)

Revisió de 21:45 24 març 2018

OIT

La Organisació Internacional del Treball (OIT) és un organisme especialisat de les Nacions Unides que s'ocupa dels assunts relatius al treball i les relacions laborals. Va ser fundada el 11 d'abril de 1919, en virtut del Tractat de Versalles. La seua Constitució, sancionada en 1919, es complementa en la Declaració de Filadèlfia de 1944.

La OIT té un govern tripartit, integrat pels representants dels governs, dels sindicats i dels empleadores. El seu orgue suprem és la Conferència Internacional del Treball, que es reunix anualment en juny. El seu orgue eixecutiu és el Consell d'Administració, que es reunix quatrimestralment en Ginebra. Pren decisions sobre polítiques de la OIT i establix el programa i presupost que posteriorment són presentats a la Conferència per a la seua aprovació. També elegix al Director General. En 2012 va ser elegit per al càrrec el britànic Guy Ryder. La sèu central es troba en Ginebra (Suïssa).