Diferència entre les revisions de "Palau de la Diputació de Castelló"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
 
(No se mostra una edició intermija del mateix usuari)
Llínea 5: Llínea 5:
 
== Història ==
 
== Història ==
  
El palau començà a alçar-se en l'any [[1948]]. El proyecte fon encarregat als arquitectes [[Vicent Traver Tomás]] i [[Luis Ros de Ursinos]]. Fon construït sobre el solar que ocupava l'hospital de la vila que més tart, a partir de l'any [[1860]], seria l'Hospital Provincial. Començaren les obres una volta que es traslladà l'[[Hospital Provincial de Castelló|Hospital Provincial]] a un nou immoble i acabaren en l'any [[1953]].  
+
El palau començà a alçar-se en l'any [[1948]]. El proyecte fon encarregat als arquitectes [[Vicente Traver Tomás]] i [[Luis Ros de Ursinos]]. Fon construït sobre el solar que ocupava l'hospital de la vila que més tart, a partir de l'any [[1860]], seria l'Hospital Provincial. Començaren les obres una volta que es traslladà l'[[Hospital Provincial de Castelló|Hospital Provincial]] a un nou immoble i acabaren en l'any [[1953]].
  
 
== Descripció ==
 
== Descripció ==
  
És un edifici exent que conté en el seu perímetro a la Capella de la Puríssima Sanc i se troba situat entre la [[Plaça de les Aules (Castelló)|plaça de les Aules]] i el carrer Major. Presenta una frontera principal que recau en la plaça de les Aules i que conecta a través d'un gran vestíbul i una ampla galeria en la frontera orientada al carrer Major. És una edificació de quatre plantes. En l'interior, en el vestíbul, naixen unes escales que conduïxen a les plantes superiors, destacant en el centre del vestíbul, una eixamplada allumenada zenitalment, a on una escala principal de marbre roig decorada en escultures d'[[Joan Batiste Adsuara|Adsuara]] conduix a la planta noble. Esta planta està reservada a la part representativa de la corporació provincial, en el despaig de la presidència i atres dependències, com la sala de comissions, el saló de sessions i el saló d'actes o recepcions.
+
És un edifici exent que conté en el seu perímetro a la [[Iglésia de la Sanc (Castelló)|Capella de la Puríssima Sanc]] i se troba situat entre la [[Plaça de les Aules (Castelló)|plaça de les Aules]] i el carrer Major. Presenta una frontera principal que recau en la plaça de les Aules i que conecta a través d'un gran vestíbul i una ampla galeria en la frontera orientada al carrer Major. És una edificació de quatre plantes. En l'interior, en el vestíbul, naixen unes escales que conduïxen a les plantes superiors, destacant en el centre del vestíbul, una eixamplada allumenada zenitalment, a on una escala principal de marbre roig decorada en escultures d'[[Joan Batiste Adsuara|Adsuara]] conduix a la planta noble. Esta planta està reservada a la part representativa de la corporació provincial, en el despaig de la presidència i atres dependències, com la sala de comissions, el saló de sessions i el saló d'actes o recepcions.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Última revisió del 21:26 13 feb 2020

Palau de la Diputació de Castelló

El Palau de la Diputació Provincial de Castelló, està situat en la plaça Les Aules de la ciutat de Castelló de la Plana. És la sèu de la Corporació provincial, que està formada pels polítics de la província de Castelló que han segut elegits en les eleccions locals.

Història[editar]

El palau començà a alçar-se en l'any 1948. El proyecte fon encarregat als arquitectes Vicente Traver Tomás i Luis Ros de Ursinos. Fon construït sobre el solar que ocupava l'hospital de la vila que més tart, a partir de l'any 1860, seria l'Hospital Provincial. Començaren les obres una volta que es traslladà l'Hospital Provincial a un nou immoble i acabaren en l'any 1953.

Descripció[editar]

És un edifici exent que conté en el seu perímetro a la Capella de la Puríssima Sanc i se troba situat entre la plaça de les Aules i el carrer Major. Presenta una frontera principal que recau en la plaça de les Aules i que conecta a través d'un gran vestíbul i una ampla galeria en la frontera orientada al carrer Major. És una edificació de quatre plantes. En l'interior, en el vestíbul, naixen unes escales que conduïxen a les plantes superiors, destacant en el centre del vestíbul, una eixamplada allumenada zenitalment, a on una escala principal de marbre roig decorada en escultures d'Adsuara conduix a la planta noble. Esta planta està reservada a la part representativa de la corporació provincial, en el despaig de la presidència i atres dependències, com la sala de comissions, el saló de sessions i el saló d'actes o recepcions.

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]