Parc Natural de La Tinença de Benifassà

Mapa de la Tinença de Benifassà
Localisació de la comarca natural de la Tinença de Benifassà segons l'estudi de comarcalisació d'Emili Beüt

La Tinença de Benifassà (en castellà Tenencia de Benifasar), és una regió de la província de Castelló que és considerada com una comarca històrica de la Comunitat Valenciana, encara que llegalment forma part de la comarca d'El Baix Maestrat. En l'any 2006 la Generalitat Valenciana declarà la Tinença Parc Natural.

Contingut

GeografiaEditar

A la Tinença pertanyen les poblacions de Castell de Cabres i La Pobla de Benifassà, els dos núcleus de població que conten en municipalitat i El Ballestar, El Boixar, Corachà i Fredes, que pertanyen al municipi de La Pobla de Benifassà i Bel, que pertany al municipi de Rossell. La principal població i que fa de capital de la comarca és La Pobla de Benifassà.

El territori de la Tinença de Benifassà és fronterer en Catalunya i Aragó.

La Tinença aparegué com una comarca natural en el mapa comarcal d'Emili Beüt, Comarques naturals del Regne de Valéncia, de l'any 1934. Estes terres foren conquistades en 1230 pel rei d'Aragó.

Pobles de La Tinença de BenifassàEditar
  • Castell de Cabres. Població: 18 hab. Superfície: 30,70 km². Densitat: 0,59 hab./km².
  • La Pobla de Benifassà. Població: 299 hab. Superfície: 136,00 km². Densitat: 2,20 hab./km².
  • Rossell. Població: 1.217 hab. Superfície: 74,90 km². Densitat: 16,25 hab./km².
  • Total població: 1.534 hab.
  • Total superfície: 241,60 km².
  • Total densitat: 6,34 hab./km².

FaunaEditar

Podem trobar la naturalea en estat pur. Viuen espècies salvages en completa llibertat com a rabosots, javalins o teixons. Een els alts de les roques aniuen aus rapaces com l'àguila real o el buitre lleonat pero l'animal més representatiu del la Tinença és la majestuosa cabra hispànica.

FloraEditar

En la Tinença podem trobar boscs de fajars, roures i pins. Una atra interessant flora del Parc Natural són els bolets. La Tinença és rica en bolets, se poden trobar més de 30 varietats, de les quals destaquen, el rovelló, el bolet de cardo i la negreta.

Vore tambéEditar

Enllaços externsEditar

ReferènciesEditar

  • Est artícul fon creat a partir de la traducció de l'artícul es.wikipedia.org/wiki/Parque_Natural_de_la_Tenencia_de_Benifasar de la Wikipedia en espanyol, baix llicència Creative Commons-BY-SA.