Plaça de la Peixcateria (Castelló)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 18:44 20 oct 2019 per Xavier (Discussió | contribucions) (→‎Història)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Anar a la navegació Anar a la busca
Plaça de la Peixcateria

La plaça de la Peixcateria és una chicoteta plaça situada en el centre de la ciutat de Castelló, junt a la plaça Major, al costat de l'Ajuntament de Castelló i el Mercat Central, entre el carrer Vera i el carrer José García.

Història[editar]

A mitan del sigle XIX es batejà la plaça en eixe nom degut a que en ella es realisava la venda d'aus, peixos i carns. En ella estigué el matador públic fins a l'any 1842 fon traslladat al carrer Governador, a les afores de la ciutat. En 1914 es va ubicar en la plaça la primera peixcateria coberta que estigué fins a l'any 1951, deixant lliure tot l'espai.

En l'any 1986 se pavimentà tota la plaça i en l'actualitat és completament peatonal. Té en el seu centre una font en una escultura de l'escultor castellonenc, Adsuara, denominada "Les tres Gràcies", també coneguda com la "Font dels artistes". L'escultura fon donada per Just Bou, germà de Cristóbal Bou Álvaro, a la ciutat de Castelló.

La plaça de la Peixcateria és un dels llocs més freqüentats de la ciutat pel seu cèntric emplaçament. Al seu voltant se solen realisar fires d'art i chicotets mercadets.