Diferència entre les revisions de "Plaça de les Aules (Castelló)"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
m
 
Llínea 1: Llínea 1:
 +
[[File:Plaça de les Aules, Castelló.jpg|thumb|250px|Plaça de les Aules]]
 +
 
La '''Plaça de les Aules''', és una cèntrica plaça que se troba entre els carrers Cavallers, Doménech Briau i Sant Lluís en la ciutat de [[Castelló]].  
 
La '''Plaça de les Aules''', és una cèntrica plaça que se troba entre els carrers Cavallers, Doménech Briau i Sant Lluís en la ciutat de [[Castelló]].  
  

Última revisió del 20:54 23 març 2020

Plaça de les Aules

La Plaça de les Aules, és una cèntrica plaça que se troba entre els carrers Cavallers, Doménech Briau i Sant Lluís en la ciutat de Castelló.

Història[editar]

Deu el seu nom a les antigues Aules de la Llatinitat o Aules de Gramàtica que se trobaven en eixa plaça, en l'actualitat l'edifici ha segut rehabilitat i són el Centre Cultural de les Aules de la Diputació de Castelló.

En la plaça de les Aules està el Palau de la Diputació de Castelló, sèu d'eixa corporació provincial.

Torre de Sant Pere[editar]

La plaça fon reformada i se realisaren unes obres per a fer un aparcament subterràneu, durant les obres de l'aparcament se va trobar un refugi de la Guerra Civil inacabat i la base d'una torre de quan la vila de Castelló estava amurallada, la Torre de Sant Pere. També trobaren unes atres restes arqueològiques durant l'excavació d'un antic forn, peces de ceràmica i monedes.

La Torre de Sant Pere és l'únic vestigi significatiu de la fortificació medieval de la ciutat. En l'actualitat existix un aula didàctica d'interpretació i se poden realisar visites per a vore les restes d'eixa torre.

Curiositats[editar]

En la plaça de les Aules podem trobar tres escultures: una escultura d'una dòna sentada de l'escultor Juan García Ripollés, una atra escultura d'un chiquet jugant i per últim una escultura d'un arbre de color blau de l'escultor Jerónimo Uribe (2009) titulada "Arbre de la Pau".

En la plaça de les Aules durant la semana de les Festes de la Magdalena se solen realisar diferents actes i concerts, organisats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló o per la Colla del Rei Barbut, que tenen la seua sèu en eixa plaça.

Vore també[editar]