Diferència entre les revisions de "Sangrantana"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
m
 
Llínea 1: Llínea 1:
La sangrantana (Possiblement d'un derivat llatí vulg. ''lacartāna'' de ''lacarta'' (clàssic ''lacĕrta''), fardacho.), en castellà, ''lagartija'',  és un [[sauri]] de moltes i diverses espècies del gènero ''Lacerta'', molt comú en la [[Península Ibèrica]], s'alimenta d'insectes i pot ser verdós, terrós o rogenc; est és el nom de les espècies més menudes, generalment el de la ''Lacerta muralis'', perque les més grans tenen el nom de [[fardacho]].
+
[[File:Lagartija (9369452280).jpg|thumb|250px|Sangrantana]]
 +
 
 +
La '''sangrantana''' (possiblement d'un derivat [[llatí]] vulg. ''lacartāna'' de ''lacarta'' (clàssic ''lacĕrta''), fardacho.), en [[castellà]], ''lagartija'',  és un [[sauri]] de moltes i diverses espècies del gènero ''Lacerta'', molt comú en la [[Península Ibèrica]], s'alimenta d'insectes i pot ser verdós, terrós o rogenc; est és el nom de les espècies més menudes, generalment el de la ''Lacerta muralis'', perque les més grans tenen el nom de [[fardacho]].
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Última revisió del 17:02 22 març 2020

Sangrantana

La sangrantana (possiblement d'un derivat llatí vulg. lacartāna de lacarta (clàssic lacĕrta), fardacho.), en castellà, lagartija, és un sauri de moltes i diverses espècies del gènero Lacerta, molt comú en la Península Ibèrica, s'alimenta d'insectes i pot ser verdós, terrós o rogenc; est és el nom de les espècies més menudes, generalment el de la Lacerta muralis, perque les més grans tenen el nom de fardacho.

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]