Televisió de Castelló

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 13:17 19 gin 2020 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - ' serie ' a ' série ')
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Anar a la navegació Anar a la busca

Televisió de Castelló (també TV Castelló o TVCS) és una cadena de televisió local valenciana, que emet en la capital i en bona part de la província de Castelló.

Història[editar]

Fon creada sobre la década dels anys 90 del sigle XX per Vicente Miralles Troncho (conegut popularment com "Troncho"), que era el seu director fins al seu decés en l'any 2005, quan va passar a mans de la seua filla Sonia Miralles Sales, que dirigia i presentava un dels principals programes de la cadena, Hilo directo (Fil directe).

Programació[editar]

El seu principal programa era Fil directe, on els ciutadans de Castelló i província cridaven i realisaven queixes, objeccions o simplement donaven la seua opinió sobre algun tema d'actualitat tant a nivell local com a nacional. Estava presentat per l'ex-directora del canal Sonia Miralles.

El restant de la programació es basava principalment en acontenyiments locals, tals com a festes, deports, tertúlia política, o reportages de caràcter migambiental.

Durant les Festes de la Magdalena, la cadena retransmet, tant en directe com en diferit, els principals actes de les festes, tals com els pregons, corregudes de bous, aixina com l'ofrena de flors a la Mare de Deu del Lledó l'últim dissabte de festes. Este contingut serà, posteriorment repetit vàries voltes durant les següents semanes en el programa Festes de la Magdalena. Recorts.

Des de finals de l'any 2008, la cadena produïa els seus propis informatius de caràcter local, en una edició de dilluns a divendres de nit, reponent-se de matinada, en el matí i en el migdia del dia següent.

Durant la nit emet concursos de cridades, o call tv, programes de tarot i vidència, aixina com teletenda.

En l'any 2015, naixqué la nova Televisió de Castelló, frut de l'unió del diari Mediterráneo (Grup Zeta) i TVCS (Grup Marina d'Or). En els últims mijos d'emissió digital, incorpora cambres HD i nous equips mòvils per a estar molt prop de la societat castellonenca.

En eixe any (2015), TV de Castelló canvià la seua ideologia, de ser una televisió generalista i valencianista passà a ser una televisió d'ideologia pancatalanista. Entre atres coses, començà a utilisar el "valencià oficialisat" de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

En l'actualitat i baix la direcció de Javier Ruiz Garcia, Televisió de Castelló Mediterráneo conta en una série de programes, com: Sense Hipòtesi, Les coses clares, I tu de qui eres?, Cullera i forqueta, La Tribuna del CD Castelló, La Tribuna del Vila-real CF, Pedrera Grogueta, Vila-real CF TV, Plaça Major, Bou Per La Vila, Festa Plena i les presentacions de Gayates, L'Altaveu de Via Pública i La Veu de Castelló. També oferix directes de retransmissions deportives, musicals i culturals.

Per una atra banda, emet un informatiu (Informatiu ESAP) que arreplega les notícies més importants de les tres províncies que s'emet de manera simultànea al mig dia a les 14:30 hores i de nit a les 20:45 hores en una duració de 15 minuts i un especial semanal els fins de semana de 30 minuts, en colaboració en les televisions locals de Valéncia (7 Televalencia TV i ComarcalTV), Alacant (TVA i Alacantí TV) i Castelló (Nord Televisió i InfoNord). D'esta manera, cobrix el 90% de la geografia de tota la Comunitat Valenciana.

Enllaços externs[editar]