Diferència entre les revisions de "Valencia 2000"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Image:Valencia 2000.jpg|thumb|150px|<center>Logotip de '''Valencia 2000'''.</center>]]
 
[[Image:Valencia 2000.jpg|thumb|150px|<center>Logotip de '''Valencia 2000'''.</center>]]
  
'''Valencia 2000''' fon una institució valencianista promoguda i presidida per l'empresari i [[valencianiste]] [[Francesc Domingo Ibáñez]]. Fundada a finals dels anys 70, serví com a plataforma aglutinadora de totes les associacions, institucions i partits del moviment [[valencianiste]]. De caràcter nacionaliste moderat, oberta a les diferents corrents del valencianisme i a la societat valenciana, tingué molta activitat i repercussió en la societat valenciana a lo llarc de la década dels 80, per a acabar desapareixent més tart, quan el seu president faltà.
+
'''Valencia 2000''' fon una institució valencianista promoguda i presidida per l'empresari i [[valencianiste]] [[Francesc Domingo Ibáñez]]. Fundada a finals dels anys 70, serví com a plataforma aglutinadora de totes les associacions, institucions i partits del moviment [[valencianiste]]. De caràcter nacionaliste moderat, oberta a les diferents corrents del valencianisme i a la societat valenciana, tingué molta activitat i repercussió en la societat valenciana a lo llarc de la década dels 80 del [[sigle XX]], per a acabar desapareixent més tart, quan el seu president faltà.
  
En l'any [[1987]] i a iniciativa de Valencia 2000, es creà la candidatura electoral [[Coalició Electoral Valenciana]] en un intent d'aglutinar a les distintes sensibilitats valencianistes i a tot el centre i centre-dreta valencià en un únic partit polític d'ideologia pròxima al centre polític. D'alguna manera Coalició Electoral Valenciana volia arreplegar en un únic partit tots els vots del valencianisme d'Unio Valenciana, i de centre i centre-dreta de el restant de partits (AP, CDS i UCD), un poc a l'estil de l'actual [[Coalición Canaria]] o de [[CiU]]. L'idea era bona pero l'intent fon fallit i el partit o coalició desapareixeria poc mes tart.
+
En l'any [[1987]] i a iniciativa de Valencia 2000, es creà la candidatura electoral [[Coalició Electoral Valenciana]] en un intent d'aglutinar a les distintes sensibilitats valencianistes i a tot el centre i centre-dreta valencià en un únic partit polític d'ideologia pròxima al centre polític. D'alguna manera Coalició Electoral Valenciana volia arreplegar en un únic partit tots els vots del valencianisme d'[[Unio Valenciana]], i de centre i centre-dreta de el restant de partits (AP, CDS i UCD), un poc a l'estil de l'actual [[Coalición Canaria]] o de [[CiU]]. L'idea era bona pero l'intent fon fallit i el partit o coalició desapareixeria poc més tart.
  
Valencia 2000 organisava conferencies, taules redones, reunions i activitats, editant també varies publicacions i llibres.
+
Valencia 2000 organisava conferències, taules redones, reunions i activitats, editant també varies publicacions i llibres.
  
 
== Galeria fotogràfica ==
 
== Galeria fotogràfica ==

Revisió de 14:29 10 nov 2019

Logotip de Valencia 2000.

Valencia 2000 fon una institució valencianista promoguda i presidida per l'empresari i valencianiste Francesc Domingo Ibáñez. Fundada a finals dels anys 70, serví com a plataforma aglutinadora de totes les associacions, institucions i partits del moviment valencianiste. De caràcter nacionaliste moderat, oberta a les diferents corrents del valencianisme i a la societat valenciana, tingué molta activitat i repercussió en la societat valenciana a lo llarc de la década dels 80 del sigle XX, per a acabar desapareixent més tart, quan el seu president faltà.

En l'any 1987 i a iniciativa de Valencia 2000, es creà la candidatura electoral Coalició Electoral Valenciana en un intent d'aglutinar a les distintes sensibilitats valencianistes i a tot el centre i centre-dreta valencià en un únic partit polític d'ideologia pròxima al centre polític. D'alguna manera Coalició Electoral Valenciana volia arreplegar en un únic partit tots els vots del valencianisme d'Unio Valenciana, i de centre i centre-dreta de el restant de partits (AP, CDS i UCD), un poc a l'estil de l'actual Coalición Canaria o de CiU. L'idea era bona pero l'intent fon fallit i el partit o coalició desapareixeria poc més tart.

Valencia 2000 organisava conferències, taules redones, reunions i activitats, editant també varies publicacions i llibres.

Galeria fotogràfica

Bibliografia

  • "¿Es possible una Convergencia Social i Política Valenciana?" VVAA. Edita: Associació Cultural Valencia 2000. Valéncia, any 1985. ISBN 84-398-4974-5. Depòsit Llegal: V-1719-1985.


Enllaços externs