Diferència entre les revisions de "Valencia Semanal"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
m
m
 
Llínea 1: Llínea 1:
'''Valencia Semanal''' fon una revista pancatalanista publicada entre [[1977]] i [[1980]]. Dirigida per [[Amadeu Fabregat]] i José Luis Torró, contava entre sos colaboradors habituals en pancatalanistes de la [["cultureta"]] com [[Josep Piera]], Rafael Lluís Ninyoles, [[Ferràn Belda]], G.Grau, Josep Vicent Marqués, Rafael Ventura Melià, o [[Joan Francesc Mira]], entre atres. Tenía redaccions i distrubuidors en [[Valéncia]], [[Alacant]] i [[Castelló]].
+
'''Valencia Semanal''' fon una revista [[pancatalanista]] publicada entre els anys [[1977]] i [[1980]]. Dirigida per [[Amadeu Fabregat]] i José Luis Torró, contava entre sos colaboradors habituals en pancatalanistes de la [["cultureta"]] com [[Josep Piera]], Rafael Lluís Ninyoles, [[Ferràn Belda]], G.Grau, Josep Vicent Marqués, Rafael Ventura Melià, o [[Joan Francesc Mira]], entre atres. Tenía redaccions i distrubuidors en [[Valéncia]], [[Alacant]] i [[Castelló]].
  
Caracterisada per l'us preferent del [[castellà]], una contínua exaltació del [[pancatalanisme]], i una contínua ridiculisació del [[valencianisme]] en sos artículs; la revista ''Valencia Semanal'' fon, junt al semanal [[El Temps]], la contrapartida pancatalanista a la [[Revista Murta]] durant la [[Transició democràtica espanyola|Transició]] i la [[Batalla de Valéncia]], i fon decisiva a l'hora de sembrar la crispació i el confusionisme entre la societat valenciana.
+
Caracterisada per l'us preferent del [[castellà]], una contínua exaltació del [[pancatalanisme]], i una contínua ridiculisació del [[valencianisme]] en els seus artículs; la revista ''Valencia Semanal'' fon, junt al semanal [[El Temps]], la contrapartida pancatalanista a la [[Revista Murta]] durant la [[Transició democràtica espanyola|Transició]] i la [[Batalla de Valéncia]], i fon decisiva a l'hora de sembrar la crispació i el confusionisme entre la societat valenciana.
  
 
[[Categoria:Mijos de comunicació]]
 
[[Categoria:Mijos de comunicació]]

Última revisió del 21:10 23 març 2020

Valencia Semanal fon una revista pancatalanista publicada entre els anys 1977 i 1980. Dirigida per Amadeu Fabregat i José Luis Torró, contava entre sos colaboradors habituals en pancatalanistes de la "cultureta" com Josep Piera, Rafael Lluís Ninyoles, Ferràn Belda, G.Grau, Josep Vicent Marqués, Rafael Ventura Melià, o Joan Francesc Mira, entre atres. Tenía redaccions i distrubuidors en Valéncia, Alacant i Castelló.

Caracterisada per l'us preferent del castellà, una contínua exaltació del pancatalanisme, i una contínua ridiculisació del valencianisme en els seus artículs; la revista Valencia Semanal fon, junt al semanal El Temps, la contrapartida pancatalanista a la Revista Murta durant la Transició i la Batalla de Valéncia, i fon decisiva a l'hora de sembrar la crispació i el confusionisme entre la societat valenciana.