Edició de «Batiscaf»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Image:Bathyscaphe Trieste.jpg|thumb|250px|El batiscaf Trieste]]
 
[[Image:Bathyscaphe Trieste.jpg|thumb|250px|El batiscaf Trieste]]
Un '''batiscaf''' és un tipo d'embarcació especialment dissenyada per a sumergir-se a grans profunditats i observar o estudiar els fondos marins.<ref>{{DGLV|Batiscaf}}</ref>
+
Un '''batiscaf''' és un tipo d'embarcació especialment dissenyada per a sumergir-se a grans profunditats i observar o estudiar els fondos marins.<ref>[http://diccionari.llenguavalenciana.com/general/consulta?t=Batiscaf "Batiscaf"] Diccionari General de la Llengua Valenciana</ref>
  
El batiscaf fon inventat per [[Auguste Piccard]] i la primera immersió, sense tripulants i en [[pilot automàtic]], se portà a terme en aigües de l'[[archipèlec]] de [[Cap Vert]] en l'any [[1948]] i estigué a càrrec del batiscaf FNRS-2. Se conseguí descendir a 1.080 [[m]] de profunditat. Se realisaren numeroses proves i millores i en [[setembre]] de [[1953]] Piccard i la seua tripulació conseguiren descendre a 3.150 m en el nou batiscaf [[Batiscaf Trieste|Trieste]], construït en [[Italia]] i que, en l'any [[1959]] conseguí els 5.486 metros de profunditat i un any despuix els 10.916 m en la [[fossa de les Marianes]], permaneixqué mija hora en el fondo de l'[[oceà Pacífic]]. Se construí més tart el batiscaf [[francés]] "Archimède" (Arquímedes), capaç d'explorar profunditats de fins 11.000 m i que en l'any [[1962]] alcançà els 9.500 m en la fossa de les illes [[Kurils]].
+
El batiscaf fon inventat per [[Auguste Piccard]] i la primera immersió, sense tripulants i en [[pilot automàtic]], se portà a terme en aigües de l'[[archipèlec]] de [[Cap Vert]] en [[1948]] i estigué a càrrec del batiscaf FNRS-2. Se conseguí descendir a 1.080 [[m]] de profunditat. Se realisaren numeroses proves i millores i en setembre de [[1953]] Piccard i la seua tripulació conseguiren descendir a 3.150 m en el nou batiscaf [[Batiscaf Trieste|Trieste]], construït en [[Italia]] i que, en [[1959]] conseguí els 5.486 metros de profunditat i un any després els 10.916 m en la [[fossa de les Marianes]], permaneixqué mija hora en el fondo de l'[[oceà Pacífic]]. Se construí més tart el batiscaf [[francés]] "Archimède" (Arquímedes), capaç d'explorar profunditats de fins 11.000 m i que en [[1962]] alcançà els 9.500 m en la fossa de les illes [[Kurils]].
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==
Llínea 8: Llínea 8:
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
{{Commonscat|Bathyscaphe}}
+
* [[Wikimedia Commons]] alberga contingut multimèdia sobre '''[https://commons.wikimedia.org/wiki/Bathyscaphe Batiscaf]'''
  
[[Categoria:Tecnologia]]
 
 
[[Categoria:Submarins]]
 
[[Categoria:Submarins]]

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!

Plantilles usades en esta pàgina: