Edició de «Estàndart internacional»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 3: Llínea 3:
 
== Organisacions ==
 
== Organisacions ==
  
Hi ha moltes organisacions de normalisació nacionals i regionals, pero les tres organisacions internacionals que tenen el major reconeiximent internacional són l'[[Organisació Internacional de Normalisació]] (ISO), la Comissió Electrotècnica Internacional (IEC), i l'Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU). Les tres tenen més de 50 anys d'existència (ya que varen ser fundades en els anys [[1947]], [[1906]], i [[1865]], respectivament) i tenen totes la seua sèu en [[Ginebra]], [[Suïssa]]. Han establit decenes de mils de normes que cobrixen casi qualsevol tema concebible. Moltes d'estes han segut adoptades mundialment, reemplaçant vàries normes pròpies incompatibles. Moltes d'estes normes són l'evolució natural de les dissenyades internament en un sector, o per un país particular, mentres que unes atres han segut creades des de zero per grups d'experts que es reunixen en varis comités tècnics.
+
Hi ha moltes organisacions de normalisació nacionals i regionals, pero les tres organisacions internacionals que tenen el major reconeiximent internacional són l'[[Organisació Internacional de Normalisació]] (ISO), la Comissió Electrotècnica Internacional (IEC), i l'Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU). Les tres tenen més de 50 anys d'existència (ya que varen ser fundades en [[1947]], [[1906]], i [[1865]], respectivament) i tenen totes la seua sèu en [[Ginebra]], [[Suïssa]]. Han establit decenes de mils de normes que cobrixen casi qualsevol tema concebible. Moltes d'estes han segut adoptades mundialment, reemplaçant vàries normes pròpies incompatibles. Moltes d'estes normes són l'evolució natural de les dissenyades internament en un sector, o per un país particular, mentres que unes atres han segut creades des de zero per grups d'experts que es reunixen en varis comités tècnics.
  
 
== Motivació per a l'us de les normes ==  
 
== Motivació per a l'us de les normes ==  
Llínea 22: Llínea 22:
  
 
* [https://es.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1ndar_internacional Estàndart internacional en Wikipedia]
 
* [https://es.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1ndar_internacional Estàndart internacional en Wikipedia]
 
[[Categoria:Estàndarts internacionals]]
 
[[Categoria:Estàndarts]]
 
[[Categoria:Normalisació]]
 
[[Categoria:Normes ISO]]
 

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!