Edició de «Física clàssica»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
[[Archiu:Cassini-science-br.jpg|thumb|La física clàssica és suficientment adequada per a solucionar la major part de problemes tècnics humans, aixina com per a explicar l'estructura general del sistema solar i l'univers. No obstant, oferix respostes parcials i insatisfactòries a certs [[cosmologia|problemes cosmològics]].]]
+
{{En desenroll}}
 +
 
 +
[[Archivo:Cassini-science-br.jpg|thumb|La física clàssica és suficientment adequada per a solucionar la major part de problemes tècnics humans, aixina com per a explicar l'estructura general del sistema solar i l'univers. No obstant, oferix respostes parcials i insatisfactòries a certs [[cosmologia|problemes cosmològics]].]]
 +
 
 +
Es denomina '''física clàssica''' a la [[física]] basada en els principis previs a l'aparició de la [[mecànica quàntica]]. Inclou l'estudi de la [[mecànica clàssica|mecànica]], la [[termodinàmica]], el  [[electromagnetisme]], la [[òptica]], la [[acústica]], la [[dinàmica d'@fluido]], entre unes atres. La física clàssica es considera [[Sistema deterministe|deterministe]] (encara que no necessàriament computable o computacionalment predible), en el sentit de que l'estat d'un sistema tancat en el futur depén exclusivament de l'estat del sistema en el moment actual.
 +
 
 +
Algunes voltes, es reserva  la frase nominal "física clàssica" per a la [[mecànica newtoniana|física prerrelativista]]. No obstant, des del punt de vista teòric la [[teoria de la relativitat]] introduïx suposts menys radicals que els que subyacer en la teoria quàntica. Per eixa raó resulta convenient des d'un punt de vista metodològic considerar en conjunt les teories físiques no-quàntiques.
 +
 
 +
 
 +
 
  
Es denomina '''física clàssica''' a la [[física]] basada en els principis previs a l'aparició de la [[mecànica quàntica]]. Inclou l'estudi de la [[mecànica clàssica|mecànica]], la [[termodinàmica]], l'[[electromagnetisme]], l'[[òptica]], l'[[acústica]], la [[dinàmica de fluits]], entre unes atres. La física clàssica es considera [[Sistema deterministe|deterministe]] (encara que no necessàriament computable o computacionalment predible), en el sentit de que l'estat d'un sistema tancat en el futur depén exclusivament de l'estat del sistema en el moment actual.
 
  
Algunes voltes, es reserva  la frase nominal "física clàssica" per a la [[mecànica newtoniana|física prerrelativista]]. No obstant, des del punt de vista teòric la [[teoria de la relativitat]] introduïx suposts menys radicals que els que subyacen en la teoria quàntica. Per eixa raó resulta convenient des d'un punt de vista metodològic considerar en conjunt les teories físiques no-quàntiques.
 
  
== Referències ==
 
*  Barut, Asim O. (1980) [1964]. Introduction to Classical Mechanics. New York: Dover Publications. ISBN 9780486640389
 
* Jaeger, Gregg (September 2014). «What in the (quantum) world is macroscopic?». American Journal of Physics 82 (9): 896-905.Bibcode:2014AmJPh..82..896J. doi:10.1119/1.4878358
 
* Landau & Lifshitz, Teoría clásica de los campos, Ed. Reverté, ISBN 84-291-4082-4
 
* Weidner and Sells, Elementary Modern Physics Preface p.iii, 1968
 
  
== Bibliografia ==
 
* Feynman, Richard (1996). Six Easy Pieces. Perseus Publishing. ISBN 0-201-40825-2
 
* Feynman, Richard (1999). Lectures on Physics. Perseus Publishing. ISBN 0-7382-0092-1
 
* Landau, L. D.; Lifshitz, E. M. (1972). Mechanics and Electrodynamics 1. Franklin Book Company, Inc. ISBN 0-08-016739-X
 
* Kleppner, D.; Kolenkow, R. J. (1973). , McGraw-Hill, ed. An Introduction to Mechanics. ISBN 0-07-035048-5
 
* M. Alonso, J. Finn. Addison-Wesley, ed. "Fundamental university physics"
 
* Robert Martin Eisberg (1961). John Wiley & Sons, ed. Fundamentals of Modern Physics
 
  
 
[[Categoria:Física]]
 
[[Categoria:Física]]
 +
 +
{{Traduït de|es|Física Clásica}}

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!