Edició de «Palmerar d'Elig»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
[[Archiu:Palmeralelig.jpg|thumb|250px|Palmerar d'Elig]]
+
El '''Palmerar d'Elig''', situat en [[Elig]] ([[Comunitat Valenciana]]), és una gran extensió de [[Palmera (vegetal)|palmeres]] dins del caixco urbà de la ciutat. En més de 200.000 eixemplars, és el palmerar més gran d'[[Europa]], i en el món només ho superen alguns palmerals àraps. El principal tipo de palmera que es troba és la nomenada ''Phoenix dactylifera'' que va ser portada allí pels musulmans quan varen ocupar la [[Península Ibèrica]]. La palmera o palma es cotisa molt be en el mercat espanyol i també en les exportacions clandestines; és molt important l'indústria [[datil|datilera]] i la confecció de palmes, que són els seus fulls portats a un procés especial de blanquejat privant-les de llum.
 
 
El '''Palmerar d'Elig''', situat en [[Elig]] ([[Comunitat Valenciana]]), és una gran extensió de [[Palmera (vegetal)|palmeres]] dins del caixco urbà de la ciutat. En més de 200.000 eixemplars, és el palmerar més gran d'[[Europa]], i en el món a soles ho superen alguns palmerals àraps. El principal tipo de palmera que es troba és la nomenada ''Phoenix dactylifera'' que va ser portada allí pels musulmans quan varen ocupar la [[Península Ibèrica]]. La palmera o palma es cotisa molt be en el mercat espanyol i també en les exportacions clandestines; és molt important l'indústria [[datil|datilera]] i la confecció de palmes, que són els seus fulls portats a un procés especial de blanquejat privant-les de llum.
 
  
 
El Palmerar d'Elig ha segut declarat [[Patrimoni de l'Humanitat]] per la [[Unesco]], el [[30 de novembre]] de [[2000]].
 
El Palmerar d'Elig ha segut declarat [[Patrimoni de l'Humanitat]] per la [[Unesco]], el [[30 de novembre]] de [[2000]].
  
En l'any [[2005]] es va detectar que hi havia eixemplars de palmeres infectats per larves del [[Morrut roig]] (''Rhynchophorus ferrugineus''), en castellà ''Picudo rojo''. Este insecte, és un escarabat que posa els seus ous en l'interior de la palmera, i quan esclaten els ous, les larves s'alimenten del tall de la palmera.
+
En [[2005]] es va detectar que hi havia eixemplars de palmeres infectats per larves del [[morrut roig]] (''Rhynchophorus ferrugineus''). Este insecte, és un escarabat que posa els seus ous en l'interior de la palmera, i quan esclaten els ous, les larves s'alimenten del tall de la palmera.
  
 
== Història ==
 
== Història ==
Llínea 21: Llínea 19:
  
 
== La Palmera Imperial ==
 
== La Palmera Imperial ==
En tot el conjunt descolla la nomenada [[Palmera Imperial]] que va rebre eixe nom en homenage a l'emperatriu Isabel de Baviera (''Sissí''), que va visitar l'Hort en l'any [[1894]]. Té esta palmera 7 refillols enormes en forma de canelobre i d'ella va dir ''Sissí'' que era digna d'un Imperi.
+
En tot el conjunt descolla la nomenada [[Palmera Imperial]] que va rebre eixe nom en homenage a l'emperatriu Isabel de Baviera (''Sissí''), que va visitar l'Hort en [[1894]]. Té esta palmera 7 refillols enormes en forma de canelobre i d'ella va dir ''Sissí'' que era digna d'un Imperi.
  
 
== Lloc de visita ==
 
== Lloc de visita ==
Llínea 31: Llínea 29:
 
[[Categoria:UNESCO]]
 
[[Categoria:UNESCO]]
 
[[Categoria:Patrimoni de l'Humanitat]]
 
[[Categoria:Patrimoni de l'Humanitat]]
[[Categoria:Patrimoni de l'Humanitat d'Espanya]]
 
 
[[Categoria:Elig]]
 
[[Categoria:Elig]]

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!