Diferència entre les revisions de "Rei d'armes"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Traducció de Wikipèdia revisada.)
(Sense diferències)

Revisió de 23:15 19 març 2017

Thomas Hawley, Rei d'Armes Clarenceux.

En el nom de Rei d'Armes es distinguix al funcionari públic a qui estava encomanat el registre dels blasons, la formació dels nous que s'anaren concedint i l'observança de les lleis heràldiques.

El rei d'armes era un títul de dignitat i honor que donaven els reis als cavallers més esforçats, al càrrec dels quals estava advertir els ardits dels demés militars testificant d'elles per a la seua remuneració i premi, decidir en causes dubtoses de fets d'armes, denunciar les guerres, assentar paus, assistir als consells de guerra i interpretar les lletres escrites en lletra pelegrina als reis. Les seues insígnies eren les armes i blasó de l'emperador o rei, sense cap ofensiva, puix no barallaven.[1]

Este càrrec va tindre moltes prerrogatives i gran importància en els últims sigles de l'Edat Mija, especialment en l'organisació dels tornejos i en la formació de les seues lleis.

Ad ells es deuen els primers llibres d'Heràldica, entre els quals varen ser célebres el llibre del Heralt Berry, primer heralt de Carles VII de França, i el del Heralt Sicília que ho va ser d'Alfons V d'Aragó, abdós de la primera mitat del sigle XV.

Vejau també

Referències

  1. Diccionari enciclopèdic popular ilustrat Salvat (1906-1914)