Diferència entre les revisions de "Rossinyol"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
El '''rossinyol''' (Del llatí vulg. ''rusciniŏlu'', var. de ''lusciniŏlu'', dim. de ''luscinĭa'', mat. sign.), en castellà ''ruiseñor'', és un [[Pardal|pardalet]] de cos redó, d'uns 15 centímetros de longitut en plomage terrós rogenc. El seu cant es singular i melodiós. És un au insectívora i cantadora de l'orde de les passeriformes, de la família dels túrdits, del gènero Luscinia megarhynchos, de color ros fosc per la part superior, cendrós clar en el pit i ventre, de coa llarga i tarsos curts.
+
El '''rossinyol''' (Del [[llatí]] vulg. ''rusciniŏlu'', var. de ''lusciniŏlu'', dim. de ''luscinĭa'', mat. sign.), en [[castellà]] ''ruiseñor'', és un [[Pardal|pardalet]] de cos redó, d'uns 15 centímetros de longitut en plomage terrós rogenc. El seu cant es singular i melodiós. És un au insectívora i cantadora de l'orde de les passeriformes, de la família dels túrdits, del gènero Luscinia megarhynchos, de color ros fosc per la part superior, cendrós clar en el pit i ventre, de coa llarga i tarsos curts.
  
També existix un peix en el nom de rossinyol, en castellà ''roncal'', es un peix de l'espècie Crenilabrus pavo, de l'orde dels peciformes, de color vert en reflexos blaus i dorats.
+
També existix un peix en el nom de rossinyol, en castellà ''roncal'', és un peix de l'espècie Crenilabrus pavo, de l'orde dels peciformes, de color vert en reflexos blaus i dorats.
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Revisió de 19:18 7 ago 2019

El rossinyol (Del llatí vulg. rusciniŏlu, var. de lusciniŏlu, dim. de luscinĭa, mat. sign.), en castellà ruiseñor, és un pardalet de cos redó, d'uns 15 centímetros de longitut en plomage terrós rogenc. El seu cant es singular i melodiós. És un au insectívora i cantadora de l'orde de les passeriformes, de la família dels túrdits, del gènero Luscinia megarhynchos, de color ros fosc per la part superior, cendrós clar en el pit i ventre, de coa llarga i tarsos curts.

També existix un peix en el nom de rossinyol, en castellà roncal, és un peix de l'espècie Crenilabrus pavo, de l'orde dels peciformes, de color vert en reflexos blaus i dorats.

Enllaços externs