Diferència entre les revisions de "Coalició Electoral Valenciana"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 3: Llínea 3:
 
Al principi es volgué convidar a participar en el proyecte a polítics d'[[AP]], [[UCD]], [[CDS]], [[UV]], [[ENV]] i d'associacions culturals valencianistes en general, etc, pero els conservadors d'[[AP]] i els nacionalistes d'[[ENV]] es negaren des d'un principi, participant en ell només ex-militants d'[[UV]], [[UCD]], [[CDS]] i valencianistes provinents del valencianisme cultural.
 
Al principi es volgué convidar a participar en el proyecte a polítics d'[[AP]], [[UCD]], [[CDS]], [[UV]], [[ENV]] i d'associacions culturals valencianistes en general, etc, pero els conservadors d'[[AP]] i els nacionalistes d'[[ENV]] es negaren des d'un principi, participant en ell només ex-militants d'[[UV]], [[UCD]], [[CDS]] i valencianistes provinents del valencianisme cultural.
  
Per a comprendre els motius de l'aparició d'este partit, s'ha de tindre en conte el context polític, ya que [[Unio Valenciana]] s'havia presentat únicament en el eleccions de [[1983]] en coalició en [[AP]] (Coalició Popular), per tant, els resultats d'[[UV]], que en les eleccions de 1987 es presentava en solitari eren imprevisibles i inclús, també, els de la pròpia [[AP]]. D'alguna manera Coalició Electoral Valenciana volia arreplegar en un únic partit tots els vots del valencianisme d'Unio Valenciana, i de centre i centre-dreta de la resta de partits (AP, CDS i UCD), un poc a l'estil de l'actual [[ Coalición Canaria]] o de[[ CiU]]. L'idea era bona pero l'intent fon fallit i el partit o coalició desapareixeria poc mes tart.   
+
Per a comprendre els motius de l'aparició d'este partit, s'ha de tindre en conte el context polític, ya que [[Unio Valenciana]] s'havia presentat únicament en el eleccions de [[1983]] en coalició en [[AP]] (Coalició Popular), per tant, els resultats d'[[UV]], que en les eleccions de 1987 es presentava en solitari eren imprevisibles i inclús, també, els de la pròpia [[AP]]. D'alguna manera Coalició Electoral Valenciana volia arreplegar en un únic partit tots els vots del valencianisme d'Unio Valenciana, i de centre i centre-dreta de la resta de partits (AP, CDS i UCD), un poc a l'estil de l'actual [[Coalición Canaria]] o de [[CiU]]. L'idea era bona pero l'intent fon fallit i el partit o coalició desapareixeria poc mes tart.   
  
 
== Bibliografia ==
 
== Bibliografia ==

Revisió de 00:15 1 jul 2010

Coalició Electoral Valenciana fon una coalició electoral o partit creat a mitat de la década dels 80 i instat per l'associació Valencia 2000, en un intent d'aglutinar a les distintes sensibilitats valencianistes i a tot el centre i centre-dreta valencià en un únic partit polític d'ideologia pròxima al centre polític. Es presentaren en les eleccions a Corts Valencianes de 1987, en les que obtingué 11.984 vots en un 0,60 % de tota la Comunitat Valenciana. Obtingué un millors resultats, 17 regidors en tot l'àmbit municipal de la Comunitat Valenciana (12 en Castelló, 4 en Valéncia i 1 regidor en Alacant), en les eleccions municipals del mateix any, a les quals també es presentaren.

Al principi es volgué convidar a participar en el proyecte a polítics d'AP, UCD, CDS, UV, ENV i d'associacions culturals valencianistes en general, etc, pero els conservadors d'AP i els nacionalistes d'ENV es negaren des d'un principi, participant en ell només ex-militants d'UV, UCD, CDS i valencianistes provinents del valencianisme cultural.

Per a comprendre els motius de l'aparició d'este partit, s'ha de tindre en conte el context polític, ya que Unio Valenciana s'havia presentat únicament en el eleccions de 1983 en coalició en AP (Coalició Popular), per tant, els resultats d'UV, que en les eleccions de 1987 es presentava en solitari eren imprevisibles i inclús, també, els de la pròpia AP. D'alguna manera Coalició Electoral Valenciana volia arreplegar en un únic partit tots els vots del valencianisme d'Unio Valenciana, i de centre i centre-dreta de la resta de partits (AP, CDS i UCD), un poc a l'estil de l'actual Coalición Canaria o de CiU. L'idea era bona pero l'intent fon fallit i el partit o coalició desapareixeria poc mes tart.

Bibliografia

  • "¿Es possible una Convergencia Social i Política Valenciana?" VVAA. Edita: Associació Cultural Valencia 2000. Valéncia, any 1985. ISBN: 84-398-4974-5. Depòsit Llegal: V-1719-1985.

Enllaços externs