Diferència entre les revisions de "Cadena de caràcters"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
m
 
Llínea 8: Llínea 8:
 
Generalment els caràcters es guarden un a continuació d'un atre per a fins d'eficiència en l'accés.
 
Generalment els caràcters es guarden un a continuació d'un atre per a fins d'eficiència en l'accés.
  
Un cas especial de cadena és la que conté zero caràcters. A esta cadena se la crida [[cadena buida]]; en [[teoria d'autómates]], és comú representar-la per mig de la [[alfabet grec|lletra grega]] <math>epsilon</math>.
+
Un cas especial de cadena és la que conté zero caràcters. A esta cadena se la crida [[cadena buida]]; en [[teoria d'autómates]], és comú representar-la per mig de la [[alfabet grec|lletra grega]] [[epsilon]].
  
  

Última revisió del 20:19 2 nov 2018

En programació, una cadena de caràcters, paraules, rastre de caràcters o frase (string, en anglés) és una seqüència ordenada (de llongitut arbitrària, encara que finita) d'elements que pertanyen a un cert llenguage formal o alfabet anàlogues a una fòrmula o a una oració. En general, una cadena de caràcters és una successió de caràcters (lletras, números o uns atres signes o símbols). Si no es posen restriccions a l'alfabet, una cadena podrà estar formada per qualsevol combinació finita dels caràcters disponibles (les lletres de la 'a' a la 'z' i de la 'A' a la 'Z', els números del '0' al '9', l'espai en blanc ' ', símbols diversos '!', '@', '%', etcétera).

En este mateix àmbit, s'utilisen habitualment com un tipo de senya predefinit, per a paraules, frases o qualsevol atra successió de caràcters. En este cas, s'almagasenen en un vector de senyes, o matriu de senyes d'una sola fila (array, en anglés). Les cadenes es poden almagasenar de manera física:

  • seguides;
  • enllaçats lletra a lletra.

Generalment els caràcters es guarden un a continuació d'un atre per a fins d'eficiència en l'accés.

Un cas especial de cadena és la que conté zero caràcters. A esta cadena se la crida cadena buida; en teoria d'autómates, és comú representar-la per mig de la lletra grega epsilon.