Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
6 bytes afegits ,  17:28 1 maig 2015
m
Llínea 4: Llínea 4:     
== Orígens ==
 
== Orígens ==
Religiosament, pareixen tindre el seu orige en la troballa per [[Elena de Costantinoble|Santa Elena]] de la creu on va morir Crist, pero algunes fonts diuen que  l'arraïlà de la festa prové de certes celebracions dels romans.  
+
Religiosament, pareixen tindre el seu orige en la troballa per [[Elena de Costantinoble|Santa Elena]] de la creu a on va morir Crist, pero algunes fonts diuen que  l'arraïlà de la festa prové de certes celebracions dels romans.  
   −
L' història, és una miqueta llegendària, narra com en l'emperador [[Constantí I el Gran]], en el sext any del seu regnat, s'enfronta contra els [[bàrbar]]s a la vora del [[Danubi]], en una batalla la victòria de la que es crega impossible a causa de la magnitut de l'eixèrcit enemic. Una nit Constantí té una visió en el cel en que se li va aparéixer brillant la [[Creu de Crist]] i damunt d'ella unes paraules, "'''In hoc signe vincis'''" ('''En este senyal venceràs''').  
+
L'història, és una miqueta llegendària, narra com en l'emperador [[Constantí I el Gran]], en el sext any del seu regnat, s'enfronta contra els [[bàrbar]]s a la vora del [[Danubi]], en una batalla la victòria de la que es crega impossible a causa de la magnitut de l'eixèrcit enemic. Una nit Constantí té una visió en el cel en que se li va aparéixer brillant la [[Creu de Crist]] i damunt d'ella unes paraules, "'''In hoc signe vincis'''" ('''En este senyal venceràs''').  
   −
L'emperador va fer construir una Creu i la va posar al davant del seu eixèrcit, que llavors va véncer sense dificultat a la multitut enemiga. De volta a la ciutat, averiguant el significat de la Cruz, Constantí es va fer batejar en la religió cristiana i va manar edificar iglésies. De seguida va enviar a sa mare, Santa Elena, a Jerusalem a la busca de la verdadera Creu de Crist.  
+
L'emperador va fer construir una Creu i la va posar davant del seu eixèrcit, que llavors va véncer sense dificultat a la multitut enemiga. De volta a la ciutat, averiguant el significat de la Creu, Constantí es va fer batejar en la religió cristiana i va manar edificar iglésies. De seguida va enviar a sa mare, Santa Elena, a [[Jerusalem]] a la busca de la verdadera Creu de Crist.  
   −
Una vegada en la ciutat sagrada, Elena va manar cridar als més sabis sacerdots i va conseguir trobar el lloc on es trobava la Cruz, pero no estava sola. En la [[montanya Calvari]], a on la tradició situava la mort de Crist, va trobar tres fustes ensanguinades ocults i per a descobrir quina era la verdadera creu on va morir Crist, va colocar una a una les creus sobre persones malaltes, i inclús morts, que es curaven o resucitaven al tocar la creu que havia segut la de Crist. A partir d'ací naix la veneració a la [[Santa Creu]], ya que Santa Elena va morir pregant a tots els que creuen en Crist que celebraren la commemoració del dia en que fon trobada la Creu.
+
Una vegada en la ciutat sagrada, Elena va manar cridar als més sabis sacerdots i va conseguir trobar el lloc s on es trobava la Creu, pero no estava sola. En la [[montanya Calvari]], a on la tradició situava la mort de Crist, va trobar tres fustes ensanguinades ocults i per a descobrir quina era la verdadera creu a on va morir Crist, va colocar una a una les creus sobre persones malaltes, i inclús morts, que es curaven o resucitaven al tocar la creu que havia segut la de Crist. A partir d'ací naix la veneració a la [[Santa Creu]], ya que Santa Elena va morir pregant a tots els que creuen en Crist que celebraren la commemoració del dia en que fon trobada la Creu.
    
En la ciutat de [[Valéncia]] es fa un concurs de '''Creus de maig''', organisat per [[Lo Rat Penat]], des de principis del [[segle XX]] i en les últimes edicions ha superat el centenar de participants
 
En la ciutat de [[Valéncia]] es fa un concurs de '''Creus de maig''', organisat per [[Lo Rat Penat]], des de principis del [[segle XX]] i en les últimes edicions ha superat el centenar de participants
111 296

edicions

Menú de navegació