Diferència entre les revisions de "Plans aliats per a l'indústria alemana despuix de la Segona Guerra Mundial"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
[[Archiu:Germany 1949 Status.PNG|thumb|350px|BFronteres de l'[[Alemanya]] de la posguerra (1949). Alemània Occidental en blau, Alemanya Oriental en roig, el protectorat del Saar baix control econòmic francés en vert i l'àrea del Ruhr, el motor industrial d'Alemanya Occidental, es mostra en marró degut a que es trobava baix control de l'Autoritat Internacional del Ruhr. El territori alemà anterior a la guerra a l'est de la llínea Oder-Neise es mostra en grisa i va ser assignat a [[Polònia]] o anexionat per la Unió Soviètica. Incloïa Silesia, el segon centre industrial alemà despuix del Ruhr. Berlín Occidental de mostra en groc.]]
+
[[Archiu:Germany 1949 Status.PNG|thumb|350px|Fronteres de l'[[Alemanya]] de la posguerra (1949). Alemània Occidental en blau, Alemanya Oriental en roig, el protectorat del Saar baix control econòmic francés en vert i l'àrea del Ruhr, el motor industrial d'Alemanya Occidental, es mostra en marró degut a que es trobava baix control de l'Autoritat Internacional del Ruhr. El territori alemà anterior a la guerra a l'est de la llínea Oder-Neise es mostra en grisa i va ser assignat a [[Polònia]] o anexionat per la Unió Soviètica. Incloïa Silesia, el segon centre industrial alemà despuix del Ruhr. Berlín Occidental de mostra en groc.]]
  
 
Els '''plans industrials per a Alemanya''' varen ser dissenyats pels aliats per a impondre-se'ls a [[Alemanya]] despuix de la [[Segona Guerra Mundial]] per a reduir i controlar la capacitat industrial alemana.
 
Els '''plans industrials per a Alemanya''' varen ser dissenyats pels aliats per a impondre-se'ls a [[Alemanya]] despuix de la [[Segona Guerra Mundial]] per a reduir i controlar la capacitat industrial alemana.
  
 
== Antecedents ==
 
== Antecedents ==
Despuix de la Conferència de *Postdam, en els [[Estats Units]] operant baix la influència del pla Morgenthau, els aliats varen decidir abolir les forces armades alemanes aixina com les fàbriques de munició i les indústries civils que pogueren recolzar-les. Açò va incloure la destrucció de tota la capacitat de fabricar bucs i aeronaus. Ademés, es va decidir restringir les indústries civils que pogueren tindre una aplicació militar. Les restriccions d'estes últimes varen ser establides per a "les necessitats aprovades en temps de pau", les quals es varen definir d'acort als estàndarts europeus. Per a conseguir-ho, cada tipo d'indústria es va revisar per a vore lo que necessitava cadascuna segons este nivell mínim de necessitats de l'indústria.
+
Despuix de la Conferència de Postdam, en els [[Estats Units]] operant baix la influència del pla Morgenthau, els aliats varen decidir abolir les forces armades alemanes aixina com les fàbriques de munició i les indústries civils que pogueren recolzar-les. Açò va incloure la destrucció de tota la capacitat de fabricar bucs i aeronaus. Ademés, es va decidir restringir les indústries civils que pogueren tindre una aplicació militar. Les restriccions d'estes últimes varen ser establides per a "les necessitats aprovades en temps de pau", les quals es varen definir d'acort als estàndarts europeus. Per a conseguir-ho, cada tipo d'indústria es va revisar per a vore lo que necessitava cadascuna segons este nivell mínim de necessitats de l'indústria.
  
 
[[Categoria:Ocupació aliada d'Alemanya]]
 
[[Categoria:Ocupació aliada d'Alemanya]]

Revisió de 21:40 13 dec 2015

Fronteres de l'Alemanya de la posguerra (1949). Alemània Occidental en blau, Alemanya Oriental en roig, el protectorat del Saar baix control econòmic francés en vert i l'àrea del Ruhr, el motor industrial d'Alemanya Occidental, es mostra en marró degut a que es trobava baix control de l'Autoritat Internacional del Ruhr. El territori alemà anterior a la guerra a l'est de la llínea Oder-Neise es mostra en grisa i va ser assignat a Polònia o anexionat per la Unió Soviètica. Incloïa Silesia, el segon centre industrial alemà despuix del Ruhr. Berlín Occidental de mostra en groc.

Els plans industrials per a Alemanya varen ser dissenyats pels aliats per a impondre-se'ls a Alemanya despuix de la Segona Guerra Mundial per a reduir i controlar la capacitat industrial alemana.

Antecedents

Despuix de la Conferència de Postdam, en els Estats Units operant baix la influència del pla Morgenthau, els aliats varen decidir abolir les forces armades alemanes aixina com les fàbriques de munició i les indústries civils que pogueren recolzar-les. Açò va incloure la destrucció de tota la capacitat de fabricar bucs i aeronaus. Ademés, es va decidir restringir les indústries civils que pogueren tindre una aplicació militar. Les restriccions d'estes últimes varen ser establides per a "les necessitats aprovades en temps de pau", les quals es varen definir d'acort als estàndarts europeus. Per a conseguir-ho, cada tipo d'indústria es va revisar per a vore lo que necessitava cadascuna segons este nivell mínim de necessitats de l'indústria.