Plans aliats per a l'indústria alemana despuix de la Segona Guerra Mundial

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
BFronteres de l'Alemanya de la posguerra (1949). Alemània Occidental en blau, Alemanya Oriental en roig, el protectorat del Saar baix control econòmic francés en vert i l'àrea del Ruhr, el motor industrial d'Alemanya Occidental, es mostra en marró degut a que es trobava baix control de l'Autoritat Internacional del Ruhr. El territori alemà anterior a la guerra a l'est de la llínea Oder-Neise es mostra en grisa i va ser assignat a Polònia o anexionat per la Unió Soviètica. Incloïa Silesia, el segon centre industrial alemà despuix del Ruhr. Berlín Occidental de mostra en groc.

Els plans industrials per a Alemanya varen ser dissenyats pels aliats per a impondre-se'ls a Alemanya despuix de la Segona Guerra Mundial per a reduir i controlar la capacitat industrial alemana.

Antecedents

Despuix de la Conferència de *Postdam, en els Estats Units operant baix la influència del pla Morgenthau, els aliats varen decidir abolir les forces armades alemanes aixina com les fàbriques de munició i les indústries civils que pogueren recolzar-les. Açò va incloure la destrucció de tota la capacitat de fabricar bucs i aeronaus. Ademés, es va decidir restringir les indústries civils que pogueren tindre una aplicació militar. Les restriccions d'estes últimes varen ser establides per a "les necessitats aprovades en temps de pau", les quals es varen definir d'acort als estàndarts europeus. Per a conseguir-ho, cada tipo d'indústria es va revisar per a vore lo que necessitava cadascuna segons este nivell mínim de necessitats de l'indústria.