Índia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 23:04 16 oct 2022 per Alacanti (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'Bhutan' a 'Butan')
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
भारत गणराज्य
Bhārat Gaṇarājya
Republic of India
República de l'Índia
Flag of India.svg Emblem of India.svg
India (orthographic projection)-2.svg

Capital:
Ciutat més poblada:
Forma de Govern:
President:
Llengües:
Ubicació:
Altitut:
Superfície: 3 287 595
Població: 1210193422
Densitat: 377,6
Gentilici:
Moneda:
Prefix Telefònic: 91
Us Horari: {{{Us Horari}}}
Domini de Internet: .in
Membre de:


L'Índia (en hindi भारत, Bhārat)", oficialment la República de l'Índia (en hindi भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya) és un Estat del sur d'Àsia. És el sèptim país més gran del món en superfície, i el segon més poblat. En quant a les costes, llimita en l'oceà Índic al sur, en la mar d'Aràbia a l'oest, el golf de Bengala a l'est; en quant a les fronteres terrestres llimita en Pakistan a l'oest;[1] en la República Popular de China, Nepal i Butan al nordest; i en Bangla Desh i Birmània a l'est. L'Índia està molt prop de Sri Lanka, i de les Maldives en l'oceà Índic.

Referències[editar | editar còdic]

  1. Ateses les disputes territorials en el Pakistan, que incloguen l'estat de Jammu i el Caixmir, el Govern de l'Índia considera que el país té fronteres terrestres en l'Afganistan.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Països d'Àsia
Asia (orthographic projection).svg
Afganistan    Aràbia Saudita    Azerbaijan    Barein    Bangla Desh    Butan    Brunei    Camboja    Catar    China    Corea del Nort    Corea del Sur    Emirats Àraps Units    Filipines    Índia    Indonèsia    Iran    Irac    Israel    Japó    Jordània    Kazakstan    Kirguistan    Kuwait    Laos    Líban    Malàsia    Maldives    Mongòlia    Myanmar    Nepal    Oman    Pakistan    Singapur    Síria    Sri Lanka    Tajikistan    Tailàndia    Taiwan    Timor Oriental    Turcmenistan    Turquia    Uzbekistan    Vietnam    Yemen