Agustí Zacarés i Romaguera

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 08:45 20 nov 2019 per Sempreval (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «'''Agustí Zacarés i Romaguera''' és un arqueòlec, escritor i polític valencià, líder del partit Poble Democràtic. És net del exalcalde...»)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

Agustí Zacarés i Romaguera és un arqueòlec, escritor i polític valencià, líder del partit Poble Democràtic. És net del exalcalde d'Albal Agustín Zacarés Vila.​ Es va llicenciar en Geografia i Història en la Universitat de Valéncia (UV)

Durant la seua etapa universitària, Zacarés va formar part del del consell de govern de la UV, des del sindicat Valéncia universitària, on es va encarregar de promoure la movilitat d'estudiants com a voluntaris en ONG europees.​ Com a treball final de Màster de professor de secundària, va elaborar un estudi sobre el totalitarisme titulat «Un poble un imperi, un líder. ¿Cóm un poble pot sometre's a una voluntat totalitària?».

Zacarés s'ha dedicat a l'arqueologia en vàries empreses i institucions, aplegant a ser director d'una excavació urbana. En 2013 va publicar un treball sobre la ribera del riu Xúquer en época islàmica. En 2017, Zacarés eixercia d'educador de museu.

Ha estat vinculat a vàries associacions i entitats culturals valencianistes defensores de l'independència idiomàtica del valencià respecte al català, com a membre o be com a colaborador per mig de conferències i cursos, pels quals ha rebut alguns reconeiximents. En 2010 va rebre del Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano el premi Palma Dorada al valencianisme jovenil.​ En l'Institut d'Estudis Valencians va impartir el programa «El valencianisme de principis de s.XX» dins del curs «Viage per l’història de Valéncia».

Zacarés va ser el president de l'entitat cívica i social Convenció Valencianista 2012, que va ser precursora del partit polític Poble Democràtic, va assumir la responsabilitat del partit i es va presentar com a cap de llista en les eleccions a les Corts Valencianes de 2015 per la circumscripció electoral de Valéncia sense obtindre representació parlamentària.

En 2017 va obtindre el XVI Premi Federic Feases de novela per la seua obra H4QRS-Hackers, escrita en valencià segons la normativa llingüística de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, les conegudes com a Normes del Puig.

Obra lliterària

  • 2014 - Clams de futur (coautor), Editorial L'Oronella - Foment de les Lletres Valencianes. ISBN 978-84-943192-1-1
  • 2018 - H4QRS (Hackers), Editorial L'Oronella - Foment de les Lletres Valencianes. ISBN 978-84-948478-0-6