Diferència entre les revisions de "Anou"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
m
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Image:nou.jpg|300px|thumb|right|<center>'''Nou'''</center>]]
 
[[Image:nou.jpg|300px|thumb|right|<center>'''Nou'''</center>]]
L''''anou''' o '''nou''' és un frut sec obtengut com sement del nogal comú. D'alt valor nutritiu, este frut és ric en proteines, [[Vitamines|vitamines]] del grup B, oligoelements, olis, lecitina i àcits grasos omega 3 (poliinsaturats). Se li atribuix la capacitat de reduir el [[colesterol]].
+
L''''anou''', antigament també '''nou''', és un fruit sec obtengut com a sement de l'anouer comú. D'alt valor nutritiu, este fruit és ric en proteïnes, [[Vitamines|vitamines]] del grup B, oligoelements, olis, lecitina i àcits grasos omega 3 (poliinsaturats). Se li atribuix la capacitat de reduir el [[colesterol]].
  
Es consumix fresca o cuinada, aixina com en postres.
+
Se consumix fresca o cuinada, aixina com en postres.
  
 
== Definició Botànica ==
 
== Definició Botànica ==
Les anous, al contrari de lo que pareix, no entren dins de lo que en [[botànica]] es considera com núcula sino que a l'estar rodejat d'una envoltura carnosa i atra capa interior dura se la considera una drupa.
+
Les anous, al contrari de lo que pareix, no entren dins de lo que en [[botànica]] es considera com núcula sino que a l'estar voltat d'una envoltura carnosa i una atra capa interior dura se la considera una drupa.
  
 
== Curiositats ==
 
== Curiositats ==
Antigament es considerava que menjar anous fomentava l'inteligència per la similitut de la seua forma en el [[cervell]] humà.
+
Antigament se considerava que menjar anous fomentava l'inteligència per la similitut de la seua forma en el [[cervell]] humà.
  
Actualment, degut no a la seua forma, sino als seus valors nutricionals, s'ha demostrat que aixina és.
+
Actualment, degut no a la seua forma, sino als seus valors nutricionals, s'ha demostrat que és cert.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Revisió de 21:11 6 nov 2019

Erro al crear miniatura: Falta archiu
Nou

L'anou, antigament també nou, és un fruit sec obtengut com a sement de l'anouer comú. D'alt valor nutritiu, este fruit és ric en proteïnes, vitamines del grup B, oligoelements, olis, lecitina i àcits grasos omega 3 (poliinsaturats). Se li atribuix la capacitat de reduir el colesterol.

Se consumix fresca o cuinada, aixina com en postres.

Definició Botànica

Les anous, al contrari de lo que pareix, no entren dins de lo que en botànica es considera com núcula sino que a l'estar voltat d'una envoltura carnosa i una atra capa interior dura se la considera una drupa.

Curiositats

Antigament se considerava que menjar anous fomentava l'inteligència per la similitut de la seua forma en el cervell humà.

Actualment, degut no a la seua forma, sino als seus valors nutricionals, s'ha demostrat que és cert.

Vore també