Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1: −
L''''Associació d'Estudis del Cant Valencià''' (AECV) és una associació sense ànim de lucre que treballa fomentant l'investigació, l'ensenyança i la divulgació del cant valencià per excelència, des de la perspectiva de l'etnomusicologia aplicada, posant de relleu la seua significació com a patrimoni immaterial. El seu president és [[Manuel Marzal Álvaro]].  
+
L''''Associació d'Estudis del Cant Valencià''' (AECV) és una associació sense ànim de lucre que treballa fomentant l'investigació, l'ensenyança i la divulgació del [[cant valencià]] per excelència, des de la perspectiva de l'etnomusicologia aplicada, posant de relleu la seua significació com a patrimoni immaterial. El seu president és [[Manuel Marzal Álvaro]].  
    
== Activitats ==   
 
== Activitats ==   
Llínea 11: Llínea 11:  
== Dia del Cant Valencià ==
 
== Dia del Cant Valencià ==
   −
Una de les activitats senyeres de la AECV és la celebració anual del Dia del Cant valencià prop a l'aniversari del naiximent del gran cantador d'estils Evaristo Payà Cabanes (1874-1951) que, sistematisador de l'anomenat Cant Requintat i mestre de dos generacions de cantadors d'estil del [[sigle XX]], constituix un símbol del que la AECV fa emblema.  
+
Una de les activitats senyeres de la AECV és la celebració anual del Dia del Cant valencià prop a l'aniversari del naiximent del gran cantador d'estils Evaristo Payà Cabanes ([[1874]]-[[1951]]) que, sistematisador de l'anomenat Cant Requintat i mestre de dos generacions de cantadors d'estil del [[sigle XX]], constituix un símbol del que la AECV fa emblema.  
   −
El Dia del Cant Valencià que organisa la AECV té els objectius de preservar i difondre les expressions músic-tradicionals vives més genuïnes, guiades des dels principis promoguts per la [[UNESCO]] al patrimoni immaterial de tradició oral-aural, i de refermar la denominació tradicional de [[Cant valencià]] referida al corpus de cants anomenats  d'estil i al cant d'albaes. En el marc social el Dia del Cant valencià preten una significació rellevant: el reconeiximent públic de la llabor desplegada en la preservació del cant valencià a les associacions culturals que han sabut mantindre la tradició al llarc del temps, i a les persones físiques intèrprets o no que han contribuit o contribuixen a fer-ho possible.
+
El Dia del Cant Valencià que organisa la AECV té els objectius de preservar i difondre les expressions músic-tradicionals vives més genuïnes, guiades des dels principis promoguts per la [[UNESCO]] al patrimoni immaterial de tradició oral-aural, i de refermar la denominació tradicional de [[Cant valencià]] referida al corpus de cants anomenats  d'estil i al cant d'albaes. En el marc social el Dia del Cant valencià preten una significació rellevant: el reconeiximent públic de la llabor desplegada en la preservació del cant valencià a les associacions culturals que han sabut mantindre la tradició a lo llarc del temps, i a les persones físiques intèrprets o no que han contribuit o contribuixen a fer-ho possible.
    
== Premis ==
 
== Premis ==
   −
Durant l'any [[2019]] la AECV celebrà el Dia del Cant Valencià lliurant el Premi Fent Cantaes a l'Associació Cultural Penya el Clau, i reconeguent  la  llabor desplegada a dos intèrprets: al músic tabaleter [[Jordi Martínez Calatayud]] i al versador d'improvís [[Francisco Nicasio Gil]] (Paco de Faura), anomenant-los associats honorífics de l'Associació d'Estudis del Cant Valencià.
+
Durant l'any [[2019]] la AECV celebrà el Dia del Cant Valencià lliurant el Premi Fent Cantaes a l'Associació Cultural Penya el Clau, i reconeguent  la  llabor desplegada a dos intèrprets: al músic tabaleter [[Jordi Martínez Calatayud]] i al versador d'improvís [[Francisco Nicasio Gil]] (Paco de Faura), nomenant-los associats honorífics de l'Associació d'Estudis del Cant Valencià.
    
== Vore també ==
 
== Vore també ==
107 008

edicions

Menú de navegació