Christopher Lee

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 11:06 22 ago 2022 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Christopher Lee en el Festival Internacional de Cine de Berlin de l'any 2013

Christopher Frank Carandini Lee, conegut com Christopher Lee, (Londres, 27 de maig de 1922 - † Londres, 7 de juny de 2015) fon un actor i músic britànic.

La seua gran afició al deport, aixina com la seua altura (media 1,96 metros), li varen donar un físic molt reconeixible. Va interpretar sobretot a vilans i va participar en unes 250 produccions des de l'any 1948. Va estar encasellat varis anys en películes de terror en interpretar a Dràcula. Va continuar actiu fins al final de la seua vida, a pesar de l'alvançada edat que va alcançar, e inclús durant la seua última década la seua carrera va rebre un renovat impuls en papers en èxits de taquilla, com el de Saruman en les películes de El Senyor dels Anells i El hobbit o el de Comte Dooku en les de Star Wars.

Muigué el dumenge 7 de juny de 2015, en el Westminster Hospital, en el barri londinenc de Chelsea, centre en el que havia ingressat tres semanes abans i a on havia complit 93 anys, despuix de sofrir problemes respiratoris i insuficiència cardíaca.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons