Diferència entre les revisions de "Idioma"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Text reemplaça - 'de un' a 'd'un')
Llínea 1: Llínea 1:
Un '''idioma''' (del [[llatí]] idiōma, i éste del [[grec]] ιδίωμα ''idíoma'', "peculiaritat", "idiosincràsia", "propietat") o llengua és un sistema de comunicació verbal o gestual propi de una comunitat humana. En la pràctica, els idiomes ne són un conjunt de sistemes molt similars entre si, dits dialectes o més pròpiament varietats llingüístiques, mutuament inteligibles. La determinació de si dos d'eixes varietats són part o no del mateix idioma és més una qüestió socio-política que llingüística.
+
Un '''idioma''' (del [[llatí]] idiōma, i éste del [[grec]] ιδίωμα ''idíoma'', "peculiaritat", "idiosincràsia", "propietat") o llengua és un sistema de comunicació verbal o gestual propi d'una comunitat humana. En la pràctica, els idiomes ne són un conjunt de sistemes molt similars entre si, dits dialectes o més pròpiament varietats llingüístiques, mutuament inteligibles. La determinació de si dos d'eixes varietats són part o no del mateix idioma és més una qüestió socio-política que llingüística.
  
 
[[Categoria:Llingüística]]
 
[[Categoria:Llingüística]]

Revisió de 08:53 3 maig 2015

Un idioma (del llatí idiōma, i éste del grec ιδίωμα idíoma, "peculiaritat", "idiosincràsia", "propietat") o llengua és un sistema de comunicació verbal o gestual propi d'una comunitat humana. En la pràctica, els idiomes ne són un conjunt de sistemes molt similars entre si, dits dialectes o més pròpiament varietats llingüístiques, mutuament inteligibles. La determinació de si dos d'eixes varietats són part o no del mateix idioma és més una qüestió socio-política que llingüística.