Institut Valencià d'Art Modern

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Seu de l'IVAM

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) o Centre Juli González, és un edifici de nova planta ubicat en el carrer Guillem de Castro número 118 de Valéncia. Inaugurat en l'any 1989 en l'objecte de potenciar la investigació i la difusió de l'art del sigle XX, l'IVAM ha arribat a ser en pocs anys un dels principals museus d'art contemporàneu del panorama mundial.

El Centre Juli González és un edifici modern, en una frontera contundent en que destaca el gran vestíbul vidriat baix d'una volada marquesina. En el seu interior conta en diverses galeries de sobri disseny perque res distraga l'atenció del visitant mentres contempla les obres d'art.

Els fondos del museu recorren les principals obres vanguardistes del sigle XX, des dels primers passos de l'abstracció, el montage tipogràfic i el fotomontage, a l'informalisme europeu, el Pop Art o la Nova Figuració, sense perdre de vista les últimes tendències de principis del nou sigle. Ademés, en una sala subterrànea es pot contemplar un llarc tram de la muralla baix migeval de la ciutat de Valéncia, descoberta durant la construcció de l'edifici.

Enllaços externs

Commons