Institut Valencià de la Joventut

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 11:50 20 set 2016 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'paisos' a 'països')
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

Institut Valencià de la Joventut, conegut en les sigles IVAJ, és una entitat pública o organisme que fon creat per la Generalitat Valenciana.

Finalitat

L'Institut Valencià de la Joventut. Generalitat Jove es configura com una entitat autònoma de la Generalitat, de caràcter mercantil, en personalitat jurídica pròpia i adscrita a la Conselleria de Benestar Social, encarregada de coordinar la política de joventut en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Funcions

Les funcions de l'Institut Valencià de la Joventut. Generalitat Jove són les següents:

a) Coordinar i informar les actuacions que realise la Generalitat, aixina com les administracions públiques, en aquelles matèries que afecten específicament a la joventut, impulsant l'eixecució i la divulgació de les polítiques integrals de joventut. b) Recolzar, material i econòmicament, el desenroll de les iniciatives i proyectes de les formes organisades de participació jovenil inscrites en el registre corresponent de la Generalitat. c) Promoure la participació jovenil, junt en el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana. d) Impulsar la prestació de servicis a la joventut, tant des del sector públic com des del privat. i) Defendre els drets socials i polítics dels i les jòvens, ademés de les llibertats amparades per l'ordenament jurídic. f) Planificar, gestionar, crear i mantindre els albercs, residències, campaments i instalacions jovenils en general, de l'Institut Valencià de la Joventut.Generalitat Jove. g) Fomentar les relacions i la cooperació en els ajuntaments, i en els organismes competents en matèria de joventut d'atres comunitats autònomes o països. h) Potenciar l'eixercici d'activitats de temps lliure, turisme i intercanvi internacional de la joventut, especialment en el marc dels programes desenrollats per l'Unió Europea. i) Formar a animadors i tècnics en matèria jovenil. j) Fomentar i recolzar al voluntariat social i jovenil. k) Crear i mantindre els censos i registres enumerats en la Llei 18/2010, de 30 de decembre, de la Generalitat, de Joventut de la Comunitat Valenciana i en la seua normativa de desenroll. l) Defendre i promoure la llengua, la cultura i les tradicions, aixina com el coneiximent de l'història, el territori i el patrimoni valencià.

Enllaços externs