Diferència entre les revisions de "Kíev"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Archiu:Лавра.jpg|300px|thumb|Monasteri de les Coves, en Kiev, [[patrimoni de l'Humanitat]].]]
 
[[Archiu:Лавра.jpg|300px|thumb|Monasteri de les Coves, en Kiev, [[patrimoni de l'Humanitat]].]]
'''Kíev''', ''Kiyev'' [[Idioma ucranià|ucranià:]]</small> Ки́їв; Kyiv, és la capital i la major ciutat d'[[Ucrània]], en una població de 2 954 300 habitants i aproximadament 3 650 000 en la seua àrea metropolitana. És un important centre industrial, científic, educatiu, cultural i històric, ademés de seu de moltes industries d'alta tecnologia. Kiev dispon d'una ampla infraestructura, en la que s'inclou el seu sistema de transport públic del que forma part el Metro de Kíev, el seu sistema de metro més profunt del mon, alcançant els 105 metros de profunditat.
+
'''Kíev''', [[Idioma ucranià|ucranià:]]</small> Ки́їв; Kyiv, és la capital i la major ciutat d'[[Ucrània]], en una població de 2 954 300 habitants i aproximadament 3 650 000 en la seua àrea metropolitana. És un important centre industrial, científic, educatiu, cultural i històric, ademés de seu de moltes industries d'alta tecnologia. Kiev dispon d'una ampla infraestructura, en la que s'inclou el seu sistema de transport públic del que forma part el Metro de Kíev, el seu sistema de metro més profunt del mon, alcançant els 105 metros de profunditat.
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Revisió de 15:58 30 març 2022

Monasteri de les Coves, en Kiev, patrimoni de l'Humanitat.

Kíev, ucranià: Ки́їв; Kyiv, és la capital i la major ciutat d'Ucrània, en una població de 2 954 300 habitants i aproximadament 3 650 000 en la seua àrea metropolitana. És un important centre industrial, científic, educatiu, cultural i històric, ademés de seu de moltes industries d'alta tecnologia. Kiev dispon d'una ampla infraestructura, en la que s'inclou el seu sistema de transport públic del que forma part el Metro de Kíev, el seu sistema de metro més profunt del mon, alcançant els 105 metros de profunditat.

Enllaços externs

Commons