Edició de «Llonganiça de Pasqua»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
[[Image:Longaniza-de-pascua.jpg|thumb|Llonganiça de Pasqua]]
+
[[File:Llonganiçadepasqua.jpg|thumb|LLonganiça de Pasqua]]
 +
 
 
La '''llonganiça de Pasqua''' és un embotit típic de la [[Comunitat Valenciana]] i de la veïna comarca [[Aragó|aragonesa]] del [[Maestrat (Terol)|Maestrat]]. Està elaborada a pur de magrós de [[porc]] tenint una llongitut d'uns 30 centímetros en la gruixa aproximada d'un dit consumint-se seca.  
 
La '''llonganiça de Pasqua''' és un embotit típic de la [[Comunitat Valenciana]] i de la veïna comarca [[Aragó|aragonesa]] del [[Maestrat (Terol)|Maestrat]]. Està elaborada a pur de magrós de [[porc]] tenint una llongitut d'uns 30 centímetros en la gruixa aproximada d'un dit consumint-se seca.  
  
 
== Característiques ==
 
== Característiques ==
Com el seu nom indica si be ara és possible consumir-la durant tot l'any, era un aliment típic de la [[Pasqua]] ya que despuix del periodo de quaresma l'iglésia permetia tornar a consumir carn. En este periodo del temps és una costum típica valenciana eixir a berenar al camp a empinar el ''[[cachirulo]],'' per lo que la llonganiça de pasqua al no necessitar ser cuinada era un aliment ideal. Junt a la llonganiça de pasqua el menú del berenar era completat en una [[Mona de Pasqua|mona]], una lletuga i un [[ou dur]] que era costum cascar en la front d'algun conegut o la pròpia.
+
Com el seu nom indica si ben ara és possible consumir-la durant tot l'any, era un aliment típic de la [[Pasqua]] ya que despuix del periodo de quaresma l'iglésia permetia tornar a consumir carn. En este periodo del temps és una costum típica valenciana eixir a berenar al camp a empinar el ''[[cachirulo]],'' per lo que la llonganiça de pasqua al no necessitar ser cuinada era un aliment ideal. Junt a la llonganiça de pasqua el menú del berenar era completat en una [[Mona de Pasqua|mona]], una lletuga i un [[ou dur]] que era costum cascar en la front d'algun conegut.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!