Canvis

1633 bytes afegits ,  16:41 2 ago 2023
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
[[Image:Museocien.jpg|right|thumb|<center>Museu de Ciències Naturals</center>]]
+
[[File:València, exterior del Museu de Ciències Naturals.JPG|right|thumb|<center>Museu de Ciències Naturals</center>]]
EL '''Museu de Ciències Naturals''', de titularitat municipal, es troba ubicat en l'antic restaurant de Vivers, obra racionalista de l'arquitecte Luis Gay, restaurat i adaptat com a centre per a la conservació, estudi i difusió del ric patrimoni científic i natural de [[Valéncia]].  
+
EL '''Museu de Ciències Naturals''', de titularitat municipal, es troba ubicat dins del [[Vivers|Jardí de Vivers]], en l'antic restaurant de Vivers, obra racionalista de l'arquitecte Luis Gay, restaurat i adaptat com a centre per a la conservació, estudi i difusió del ric patrimoni científic i natural de [[Valéncia]].  
   −
És un museu altament didàctic que permet admirar conjunts d'obres tan importants com la colecció Botet, la millor mostra de fòssils d'Amèrica del Sur de tot [[Europa]]. Ademés, el museu organisa exposicions temporals i cicles de conferències en que es combina rigor i amenitat.  
+
En el Museu de Ciències Naturals es poden contemplar importants materials científics, coleccions paleontològiques, malacològics i d'Història de la Ciència.  
   −
El '''Museu de Ciències Naturals''' és una antiga aspiració municipal, que ya en [[1902]] va acordar la seua construcció, per a mostrar a tots els ciutadans la importància científica de [[Valéncia]] i les seues valioses coleccions.  
+
És un museu altament didàctic que permet admirar conjunts d'obres tan importants com la colecció Botet, la millor mostra de [[Fòssil|fòssils]] d'Amèrica del Sur de tot [[Europa]]. Ademés, el museu organisa exposicions temporals i cicles de conferències en que es combina rigor i amenitat.  
   −
Dividit en quatre seccions, el museu permet un recorregut pel saber i la història natural, cuidant especialment aquells continguts que fan referència a la [[Comunitat Valenciana]]. S'ha procurat triar molt bè les peces i els montages, des de una reproducció d'una Cova prehistòrica fins una reconstrucció de l'estudi de [[Ramón i Cajal]], premi [[Nobel]] de medicina, passant per un audiovisual sobre els més importants científics valencians, perqué l'excés de material no impedira captar la importància dels elements presentats i al mateix temps es mantinguera un discurs complet del que es vol mostrar.
+
El Museu de Ciències Naturals és una antiga aspiració municipal, que ya en l'any [[1902]] va acordar la seua construcció, per a mostrar a tots els ciutadans l'importància científica de [[Valéncia]] i les seues valioses coleccions.  
    +
[[File:Museu de Ciències Naturals de València, amb el Megateri al centre.JPG|thumb|Una de les sales interiors del museu]]
 +
 +
Dividit en quatre seccions, el museu permet un recorregut pel saber i l'història natural, cuidant especialment aquells continguts que fan referència a la [[Comunitat Valenciana]]. S'ha procurat triar molt be les peces i els montages, des d'una reproducció d'una Cova prehistòrica fins una reconstrucció de l'estudi de [[Ramón i Cajal]], [[Premi Nobel de Medicina o Fisiologia|premi Nobel de medicina]], passant per un audiovisual sobre els més importants científics valencians, perque l'excés de material no impedira captar l'importància dels elements presentats i al mateix temps es mantinguera un discurs complet del que es vol mostrar.
 +
 +
Concebut com un museu altament didàctic, oferix també interessants mòduls interactius, organisa exposicions temporals, aixina com cicles de conferències en que es combina rigor i amenitat.
 +
 +
== Vore també ==
 +
 +
* [[Josep Rodrigo Botet]]
 +
 +
== Referències ==
 +
* Belinchón, M.; Illobre, S. 2013. Museo de Ciencias Naturales. Ajuntament de Valéncia: 101 pp. ISBN 978-84-8484-393-1
 +
* Salinas, M.A.; Belinchón, M.; Sánchez Ferris, E.J. 2000. Una colecció per a una ciutat. Coleccions de la memòria. Revista Mètode, 25. Valéncia
 +
 +
== Bibliografia ==
 +
 +
* Belinchón, M.; Peñalver, E.; Montoya, P. y Gascó, F. 2009. Crónicas de fósiles. Las colecciones paleontológicas del Museo de Ciencias Naturales de Valencia. Ayuntamiento de Valencia: 538 pp. I.S.B.N.: 978-84-8484-292-7
 +
* Sánchez-Ferris, E.J.; Peñalver, E. y Belinchón, M. 2002. Los fósiles de Teruel depositados en el Museo de Ciencias Naturales de Valencia y su gestión informática, 361-370. In: El Patrimonio Paleontológico de Teruel (G. Meléndez y Peñalver, E. Coors.) Instituto de Estudios Turolenses: 447 pp. Teruel
 +
 +
== Enllaços externs ==
 +
{{Commonscat|Museu de Ciències Naturals de València}}
 +
 +
 +
{{Museus de Valéncia}}
 +
 +
[[Categoria: Museus]]
 
[[Categoria: Museus de la ciutat de Valéncia]]
 
[[Categoria: Museus de la ciutat de Valéncia]]
11 141

edicions