Museu de Ciències Naturals

Museu de Ciències Naturals

EL Museu de Ciències Naturals, de titularitat municipal, es troba ubicat dins del Jardí de Vivers, en l'antic restaurant de Vivers, obra racionalista de l'arquitecte Luis Gay, restaurat i adaptat com a centre per a la conservació, estudi i difusió del ric patrimoni científic i natural de Valéncia.

En el Museu de Ciències Naturals es poden contemplar importants materials científics, coleccions paleontològiques, malacològics i d'Història de la Ciència.

És un museu altament didàctic que permet admirar conjunts d'obres tan importants com la colecció Botet, la millor mostra de fòssils d'Amèrica del Sur de tot Europa. Ademés, el museu organisa exposicions temporals i cicles de conferències en que es combina rigor i amenitat.

El Museu de Ciències Naturals és una antiga aspiració municipal, que ya en l'any 1902 va acordar la seua construcció, per a mostrar a tots els ciutadans l'importància científica de Valéncia i les seues valioses coleccions.

Una de les sales interiors del museu

Dividit en quatre seccions, el museu permet un recorregut pel saber i l'història natural, cuidant especialment aquells continguts que fan referència a la Comunitat Valenciana. S'ha procurat triar molt be les peces i els montages, des d'una reproducció d'una Cova prehistòrica fins una reconstrucció de l'estudi de Ramón i Cajal, premi Nobel de medicina, passant per un audiovisual sobre els més importants científics valencians, perque l'excés de material no impedira captar l'importància dels elements presentats i al mateix temps es mantinguera un discurs complet del que es vol mostrar.

Concebut com un museu altament didàctic, oferix també interessants mòduls interactius, organisa exposicions temporals, aixina com cicles de conferències en que es combina rigor i amenitat.

Vore tambéEditar

ReferènciesEditar

  • Belinchón, M.; Illobre, S. 2013. Museo de Ciencias Naturales. Ajuntament de Valéncia: 101 pp. ISBN 978-84-8484-393-1
  • Salinas, M.A.; Belinchón, M.; Sánchez Ferris, E.J. 2000. Una colecció per a una ciutat. Coleccions de la memòria. Revista Mètode, 25. Valéncia

BibliografiaEditar

  • Belinchón, M.; Peñalver, E.; Montoya, P. y Gascó, F. 2009. Crónicas de fósiles. Las colecciones paleontológicas del Museo de Ciencias Naturales de Valencia. Ayuntamiento de Valencia: 538 pp. I.S.B.N.: 978-84-8484-292-7
  • Sánchez-Ferris, E.J.; Peñalver, E. y Belinchón, M. 2002. Los fósiles de Teruel depositados en el Museo de Ciencias Naturales de Valencia y su gestión informática, 361-370. In: El Patrimonio Paleontológico de Teruel (G. Meléndez y Peñalver, E. Coors.) Instituto de Estudios Turolenses: 447 pp. Teruel

Enllaços externsEditar

Commons


Museus de la Ciutat de Valéncia ·  
Archiu del Regne de Valéncia · Archiu Municipal de Valéncia · Banys de l'Almirant · Casa de les Roques · Casa de Sant Vicent Ferrer · Casa museu Benlliure · Casa museu Blasco Ibáñez · Casa museu Concha Piquer · Casa Museu Semana Santa Marinera · Centre Cultural La Beneficència · Centre d'Art Contemporàneu · Centre d'Art Hortensia Herrero · Ciutat de les Arts i de les Ciències · Colege de l'Art Major de la Seda · Galeria del Tossal · Institut Valencià d'Art Modern · Jardí Botànic de Valéncia · L'Àgora · L'Almodí · L'Almoina · Museu d'Història de la Medicina · Museu d'Història de Valéncia · Museu Històric Municipal de Valéncia · Museu d'Informatica · Museu de Belles Arts de Valéncia · Museu de Ciències Naturals · Museu de l'arròs · Museu de la Policia Local de Valéncia · Museu de les Ciències Príncip Felipe · Museu de Prehistòria de Valéncia · Museu del Carme · Museu del Gremi d'Artistes Fallers · Museu del Patriarca · Museu dels Soldadets de Plom · Museu Faller · Museu Iluziona · Museu Militar de Valéncia · Museu Municipal del Trenet · Museu Taurí de Valéncia · Museu Valencià d'Etnologia · MuVIM · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau del Marqués de Campo · Palau Marqués de Dosaigües · Reals Drassanes del Grau de Valéncia ·