Pàgina web

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Una pàgina web, també coneguda com pàgina d'Internet, és un document adaptat per a la Web i normalment forma part d'un lloc web. La seua principal característica són els hiperenllaçs'a atres pàgines web, sent açò el fonament de la Web.

Una pàgina està composta principalment per informació (només text o multimèdia) i hiperenllaços; ademés pot contindre o associar senyes d'estil per a especificar com ha de visualisar-se o aplicacions incrustades per a fer-la interactiva.

La pàgina s'escriu en un llenguage de marcat que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment HTML.

El contingut de la pàgina pot ser predeterminat ("pàgina web estàtica") o generat al moment de visualisar-la o solicitar-la a un servidor web ("pàgina web dinàmica"). Les pàgines dinàmiques que es generen al moment de la visualisació es fan a través de llenguages interpretats, generalment JavaScript, i l'aplicació encarregada de visualisar el contingut és la que ha de generar-ho. Les pàgines dinàmiques que es generen al ser solicitades són creades per una aplicació en el servidor web que alberga les mateixes.

Respecte a l'estructura de les pàgines web alguns organismes, en especial el W3C, solen establir directives en l'intenció de normalisar el disseny per a facilitar i simplificar la visualisació i interpretació del contingut.

Vore també