Paulo Coelho

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 17:33 17 ago 2022 per Xavier (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Paulo Coelho de Souza
Nacionalitat: Brasilera
Ocupació: Escritor.
Naiximent: 24 d'agost de 1947
Lloc de naiximent: Riu de Janeiro, Brasil
Defunció:
Lloc de defunció:

Paulo Coelho de Souza (Riu de Janeiro, Brasil, 24 d'agost de 1947) és un escritor, noveliste, dramaturc i lletriste brasiler despuix de varis anys dedicat a la poesia.

És un dels escritors i novelistes més llegits del món en més de 320 millons de llibres venuts en més de 170 països (224 territoris), traduïts a 83 llengües. És l'escritor en major número de seguidors en les rets socials, alcançant sifres de 29,5 i 15,5 millons sols en Facebook i Twitter. Des d'octubre de l'any 2002 és membre de l'Acadèmia Brasilera de les Lletres.

Ha rebut destacats premis i reconeiximents internacionals, com la prestigiosa distinció Chevalier de L'Ordre National de la Legion d'Honneur del govern francés, la Medalla d'Or de Galícia i el premi Crystal Award que concedix el Fòrum Econòmic Mundial, entre molts atres premis que ha obtingut gràcies al seu gran èxit.

Ademés de rebre destacats premis i mencions internacionals, en l'actualitat és conseller especial de l'Unesco per al programa de convergència espiritual i diàlecs interculturals aixina com Mensager de la Pau de Nacions Unides.

Escriu columnes periodístiques semanals que es publiquen en mijos de tot lo món. Alcançà l'èxit en la seiua major obra L'Alquimiste. Paulo està casat en la pintora brasilera Christina Oiticica.

Enllaços externs[editar | editar còdic]