Planetari de Castelló

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Planetari de Castelló

El Planetari de Castelló, està situat en el Grau de Castelló, en el districte marítim de la ciutat de Castelló. Se troba entre el Pinar del Grau i la Plaja del Pinar.

Història[editar | editar còdic]

Fon construit durant els anys 1989-1991, obra de Mateo Gallego Gómez.

El Planetari s'inaugurà el 8 de maig de 1991. El Planetari de Castelló fon el primer edifici que es va construir d'estes característiques en la Comunitat Valenciana. Destaca per la seua cúpula blanca de 25 m.

En les seues instalacions podem trobar sales d'exposicions, sales de conferències i una espectacular sala del Planetari dotada d'un potent proyector i d'un sistema d'efectes especials per a poder oferir als assistents les imàgens més realistes i espectaculars. En el seu interior se troba també la péndola de Foucault i en el seu exterior una escultura titulada "Femella del Mar" de l'escultor Ripollés.

Rodejant l'edifici n'hi ha un espai dedicat a les exposicions a l'aire lliure a on destaquen la rosa dels vents i un rellonge de sol.

Utilitat[editar | editar còdic]

En el Planetari se solen realisar Jornades d'Astronomia, sent un punt de trobada important a nivell nacional dels astrònoms aficionats. També és un lloc de reunió per a observacions astronòmiques, com eclipses de sol o de lluna o trànsits planetaris.

Durant els anys han passat pel Planetari algunes exposicions itinerants, que juntament en les pròpies, han oferit al públic una visió molt variada de la ciència, tant de la naturalea com de la física o la paleontologia.

Enllaços externs[editar | editar còdic]