Contrasenya de la província marítima de Castelló a la qual pertany.
Image del port comercial de Castelló.

DescripcióEditar

El Port de Castelló està dividit en tres ports:

  • Port peixquer
  • Port deportiu
  • Port comercial

Port peixquerEditar

La creació del Port de Castelló data de l'any 1902 pero fon en la década dels anys 70 del sigle XX quan es feu realitat la dàrsena peixquera i una volta acabada la construcció del Moll de Costa, la llonja es traslladà al port peixquer.

El port peixquer és l'història del Grau. La peixca en Castelló fon una de les més importants d'Espanya, contava en una de les majors flotes del país, pero ara queda menys de la mitat.

Cap destacar la calitat del peix que es captura, sobretot la sardina, el boqueró, el lluç o llucet, el rap, la sépia, el calamar, etc...

Port deportiuEditar

En l'any 1948 començaren les obres de lo que seria el port deportiu de Castelló, a on estan situats la Marina Club Nàutic i el Real Club Nàutic de Castelló. Conta en més de 650 amarrotaments en abdós costats. En els últims anys el port deportiu ha pres molt de prestigi degut a la competició de regates, en les quals ha participat en algunes ocasions el rei Joan Carles I i el rei Felip VI. Les competicions de regates tenen lloc en juny i coincidixen en les festes patronals de Sant Pere.

El Club Nàutic es pot vore des de la plaça del Mar, lloc turístic per excelència.

UbicacióEditar

Llongitut (Greenwich) 0° 1' Est Latitut 39° 57' Nort

El Port de Castelló, calificat com a port d'interés general i gestionat per l'Autoritat Portuària de Castelló, està localisat a l'est de la Península Ibèrica, en les costes de la Mar Mediterrànea. Es troba situat en el Grau de Castelló, centre neuràlgic del principal motor de l'economia de la província castellonenca, el sector ceràmic.

AccessosEditar

Actualment, els accessos al Port de Castelló són els següents:

  • CS-22: És l'única via d'accés acabada i en funcionament. Comença en el quilómetro 959 de la N-340, al suroest de Castelló, i per mig d'esta conecta en la AP-7 i la CV-17 - CV-10. Recorre tot el sur-est de Castelló i lliga en el Port de Castelló al nort-est de la capital, travessant el núcleu urbà del Grau de Castelló per mig d'un túnel de 500 metros.

Uns atres en proyecte:

  • Accés nort al Port de Castelló: És una autovia en proyecte que pretén conectar la N-340 i la AP-7, entre Castelló i Benicàssim en la CS-22, al nort-est de la capital.
  • Accés a la dàrsena sur: És un proyecte que pretén conectar la CS-22 i l'antiga N-225 en el Pol. del Serrallo i la nova Dàrsena Sur de PortCastelló. Serà un tram de poc més de 500 m., que es pretenen obrir en 1 any.[1]
  • Conexió CV-10 - CS-22: Encara que el nom no és l'oficial, la Conselleria d'Infraestructures té previst, en ajuda del Ministeri de Foment que es cree este enllaç, ya que les dos autovies més importants de conexió en port (CV-10 i la CS-22) no estan conectades entre si, lo que provoca que el tràfic que cirula per la CV-10 i vol accedir a la CS-22 tinga que pegar una volta per la CV-17 i la N-340, dos carreteres actualment en decadència.

GestióEditar

AUTORITAT PORTUÀRIA DE CASTELLÓ President: Sr. D. Francisco Toledo Lobo

Vore tambéEditar

ReferènciesEditar

Enllaços externsEditar