RTVE

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 18:51 4 jun 2019 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

Radiotelevisió Espanyola, coneguda per les sigles RTVE —oficialment, Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola, S.A. (CRTVE) — és una societat mercantil estatal que organisa la gestió indirecta del servici públic de ràdio i televisió d'Espanya, creada en l'any 2007 despuix de la refundació de l'antic Ent Públic Radiotelevisió Espanyola.

La corporació dividix els seus servicis de televisió i de ràdio en dos divisions: Televisió Espanyola (TVE) per als audiovisuals i Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) per als radiofònics, que prèviament havien segut empreses integrades en l'Ent al que va substituir. El seu funcionament, des de giner de l'any 2010, és finançat per mig d'una partida dels Presuposts Generals de l'Estat, que cobrix el 50% de les despeses, mentres que l'atra mitat prové d'un impost extra del 0,9% a les companyies telefòniques, el 3% dels ingressos de les televisions privades obertes i el 1,5% de les televisions de pago.​

Ademés de les seues divisions de mijos, RTVE també alberga en el seu sen atres seccions en un atre tipo d'activitats, com l'Institut RTVE o l'Orquesta i Cor de Radiotelevisió Espanyola. Ademés, està associada a l'Unió Europea de Radiodifusió, coneguda popularment com Eurovisió.

Vore també

Enllaços externs