Diferència entre les revisions de "Rossinyol"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «El '''rossinyol''' (Del llatí vulg. ''rusciniŏlu'', var. de ''lusciniŏlu'', dim. de ''luscinĭa'', mat. sign.), en castellà ''ruiseñor'', és un Pardal|p...»)
 
m
 
(No es mostren 2 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
El '''rossinyol''' (Del llatí vulg. ''rusciniŏlu'', var. de ''lusciniŏlu'', dim. de ''luscinĭa'', mat. sign.), en castellà ''ruiseñor'', és un [[Pardal|pardalet]] de cos redó, d'uns 15 centímetros de longitut en plomage terrós rogenc. El seu cant es singular i melodiós. És un au insectívora i cantadora de l'orde de les passeriformes, de la família dels túrdits, del gènero Luscinia megarhynchos, de color ros fosc per la part superior, cendrós clar en el pit i ventre, de coa llarga i tarsos curts.
+
[[File:Nachtigall Gesang Strauch.JPG|thumb|Rossinyol]]
  
També existix un peix en el nom de rossinyol, en castellà ''roncal'', es un peix de l'espècie Crenilabrus pavo, de l'orde dels peciformes, de color vert en reflexos blaus i dorats.
+
El '''rossinyol''' (Del [[llatí]] vulg. ''rusciniŏlu'', var. de ''lusciniŏlu'', dim. de ''luscinĭa'', mat. sign.), en [[castellà]] ''ruiseñor'', és un [[Pardal|pardalet]] de cos redó, d'uns 15 centímetros de longitut en plomage terrós rogenc. El seu cant es singular i melodiós. És un au insectívora i cantadora de l'orde de les passeriformes, de la família dels túrdits, del gènero Luscinia megarhynchos, de color ros fosc per la part superior, cendrós clar en el pit i ventre, de coa llarga i tarsos curts.
 +
 
 +
També existix un peix en el nom de rossinyol, en castellà ''roncal'', és un peix de l'espècie Crenilabrus pavo, de l'orde dels peciformes, de color vert en reflexos blaus i dorats.
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
  
 
* [https://diccionari.llenguavalenciana.com/entries/search?t=Rossinyol Rossinyol - [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] - [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV)]
 
* [https://diccionari.llenguavalenciana.com/entries/search?t=Rossinyol Rossinyol - [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] - [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV)]
 +
 +
[[Categoria:Biologia]]
 +
[[Categoria:Animals]]
 +
[[Categoria:Vertebrats]]
 +
[[Categoria:Aus]]
 +
[[Categoria:Aus d'Europa]]
 +
[[Categoria:Aus de la Comunitat Valenciana]]

Última revisió del 19:25 9 ago 2019

Rossinyol

El rossinyol (Del llatí vulg. rusciniŏlu, var. de lusciniŏlu, dim. de luscinĭa, mat. sign.), en castellà ruiseñor, és un pardalet de cos redó, d'uns 15 centímetros de longitut en plomage terrós rogenc. El seu cant es singular i melodiós. És un au insectívora i cantadora de l'orde de les passeriformes, de la família dels túrdits, del gènero Luscinia megarhynchos, de color ros fosc per la part superior, cendrós clar en el pit i ventre, de coa llarga i tarsos curts.

També existix un peix en el nom de rossinyol, en castellà roncal, és un peix de l'espècie Crenilabrus pavo, de l'orde dels peciformes, de color vert en reflexos blaus i dorats.

Enllaços externs