Rotuladors de colors

Un rotulador o marcador és un instrument d'escritura, semblant al bolígraf, en una punta textil i una càrrega de tinta que fa ralles relativament grosses.

El rotulador va ser creat en l'any 1962 pel japonès Yukio Horie. En els anys 80 es varen introduir els primers rotuladors de seguritat, en una tinta invisible pero fluorescent. En esta tinta es pot marcar objectes de valor, i en cas de robo, descobrir estes senyals en una llum ultravioleta.

La punta del rotulador sol estar feta d'un material porós, com el feltre. És possible, encara que rar, que tinga una punta de material no porós.

Tipos de rotuladorsEditar

 
Rotuladors permanents de diferents colors

Rotulador permanentEditar

El rotulador permanent o indeleble, és utilisat quan es desija que el dibuix o escrit resistixca en el temps. La tinta sol ser resistent a l'aigua i conté substàncies químiques tòxiques com el tolué, i té la capacitat d'escriure en una varietat de superfícies, des de paper, metal, roca, CD's o DVD's.

Rotulador no permanentEditar

Els rotuladors no permanents solen ser usats en superfícies a on no és necessari que les marques duren molt de temps com en les transparències o les pissarres blanques.

Estos rotuladors són generalment utilisats en superfícies no poroses, a on la tinta s'adhereix a esta superfície sense ser absorbida.

Vore tambéEditar

Enllaços externsEditar

Commons