Edició de «Titani»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 24: Llínea 24:
  
 
És un dels pocs elements que ardixen en [[nitrogen]] pur, reaccionant a una temperatura de 800 °C (1070 K) per a formar nitrur de titani, lo que causa una pèrdua de ductilitat en el material.
 
És un dels pocs elements que ardixen en [[nitrogen]] pur, reaccionant a una temperatura de 800 °C (1070 K) per a formar nitrur de titani, lo que causa una pèrdua de ductilitat en el material.
 
== Aplicacions ==
 
 
El titani s'ampra en les aleacions d'acer per a reduir el tamany del gra i com desoxidant, i en les d'acer inoxidable per a reduir el seu contingut de carbono.​ Són freqüents també les aleacions en alumini, [[vanadi]], [[coure]], ferro, [[manganés]], molibdé i atres metals.
 
 
​És molt utilisat en:
 
 
* Pigments i aditius, com a pigment blanc permanent en pintures, dentífric i plàstics
 
* Aplicacions aeroespacials i nàutiques per la seua alta proporció de tensió de ruptura per la seua densitat,​ alta resistència a la corrosió,​ resistència a la fatiga i les fendedures​ i la capacitat de soportar temperatures moderadament altes sense deformar-se
 
* Aplicacions industrials en canonades soldades i bescanviadors de calor, tancs, recipients d'encausat i vàlvules
 
* Aplicacions de consum i arquitectòniques sobretot en l'automoció, particularment en l'automovilisme i el motociclisme
 
* Joyeria per la seua durabilitat
 
* Aplicacions mèdiques com a ferramentes quirúrgiques i implants mèdics
 
* Almagasenage de residus nuclears per la seua resistència a la corrosió
 
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!

Plantilles usades en esta pàgina: