Diferència entre les revisions de "William Howard Taft"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Text reemplaça - 'tingut' a 'tengut')
m (Text reemplaça - 'contengut' a 'contingut')
Llínea 26: Llínea 26:
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
* [[Wikimedia Commons]] alberga contengut multimèdia sobre '''[https://commons.wikimedia.org/wiki/William_Howard_Taft William Howard Taft]'''
+
* [[Wikimedia Commons]] alberga contingut multimèdia sobre '''[https://commons.wikimedia.org/wiki/William_Howard_Taft William Howard Taft]'''
  
 
{{Successió
 
{{Successió

Revisió de 10:18 23 feb 2018

William Howard Taft
William Howard Taft.jpg
Nacionalitat: Nortamericà
Ocupació: Advocat
Naiximent: 15 de setembre de 1857
Lloc de naiximent: Cincinnati, Ohio
Defunció: 8 de març de 1930 (als 72 anys)
Lloc de defunció: Washington, D. C.

William Howard Taft (Cincinnati, 15 de setembre de 1857-Washington, D. C., 8 de març de 1930) fon el vigèsim sèptim President dels Estats Units (1909-1913) i president del Tribunal Suprem (1921-1930). És l'única persona en haver eixercit abdós càrrecs.

Naixqué en 1857 en Cincinnati en el sí de la familia Taft, de llarga tradició en el poder en Estats Units. Son pare, Alphonso Taft, fon un prominent polític republicà, que eixercí els càrrecs de Secretari de la guerra i Fiscal general dels Estats Units. William Taft se graduà en Dret en la Universitat de Yale. Abans de ser president, Taft fon elegit per a servir en el Tribunal Suprem de Cincinnati en 1887. En 1890 fon nomenat Procurador General dels Estats Units i en 1891 juge de la Cort d'Apelacions del 6º circuit. En 1901 el president William McKinley ho nomenà governador general de Filipines, en 1904 Secretari de la Guerra i en 1906 governador temporal de Cuba a petició del president de Cuba, Tomás Estrada Palma, per a evitar una guerra interna en el país entre les diferents tendències polítiques.

Educat en Yale fon elegit en 1909 per a president dels Estats Units, succeint en el càrrec a Theodore Roosevelt. Durant el seu mandat el Congrés aprovà dos importants esmenes: la setzena, per la que se podia recaptar imposts deduint-los directament de la renda, i la dessetena, per la que se podia triar directament als senadors.[1] En octubre d'eixe mateix any concedí dos entrevistes: la primera en El Paso, Texas i l'última en Ciutat Juárez, realisada en l'aduana fronteriça, ubicada en l'avinguda 16 de setembre, sent aixina, les primeres entrevistes fetes en el frontera nort en Estats Units i en Mèxic, al fer una visita d'Estat al llavors president mexicà Porfirio Díaz.

Referències

  1. Philip Jenkins, Breve historia de Estados Unidos, Alianza editorial, Madrit 2005.

Enllaços externs


Predecessor:
Theodore Roosevelt
Seal of the President of the United States.svg
President dels Estats Units

4 de març de 1909-4 de març de 1913
Successor:
Woodrow Wilson