TRAM de Castelló

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
TRAM de Castelló

El TRAM de Castelló de la Plana​ (també conegut com a Transport Metropolità de la Plana o TRAM de la Plana, anteriorment TVRCas), és com es denomina el trolebús de trànsit ràpit que circula per la ciutat de Castelló.

L'empresa concessionària estarà subvencionada per la Generalitat Valenciana durant 15 anys en considerar que el negoci serà deficitari per 1,3 millons d'euros anuals.

A partir de l'any 2008 fon inaugurat el primer transport de trolebús (en un principi denominat TVRCas pero més tart passà a denominar-se TRAM o Transport en Via Reservada, començant per una primera llínea (T1) (UJI - Castelló - Grau de Castelló - Castelló - UJI) que en un futur, recorrerà la ciutat de Castelló i la seua àrea metropolitana (Vilarreal, Almassora, Borriana i Benicàssim).

La primera i única llínea (T1) és UJI - Castelló - Grau de Castelló i tornada.

Descripció i funcionament[editar | editar còdic]

El mecanisme de funcionament del TRAM es compon per mig d'un sistema de captació de tensió per doble tròlei, i un llector-guia, format per unes llínees blanques pintades en l'asfalt i una cambra situada en la part alta del parabrises del vehícul, que seguix dites marques.

El trolebús és conduït per un conductor des del seu interior, no té completa preferència de pas en totes les interseccions regulades per semàfor, i una velocitat màxima de 50 Km/h.

Proyecte[editar | editar còdic]

El proyecte s'ha dividit en vàries fases, i al mateix temps, estes en trams, que inclouen la creació d'una calçada independent per al trolebús per aquelles avingudes per la que circule, ademés de la seua remodelació.

El primer tram acabat és el de l'Universitat Jaume I - Parc Ribalta, que unix l'Avinguda Sos Baynat en el Passeig de Morella i el Parc Ribalta, i que va entrar en funcionament el 25 de juny de l'any 2008.

Des del 20 de decembre de 2014 està operativa la llínea 1 al complet, que unix l'Universitat Jaume I en el Grau.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]