Diferència entre les revisions de "Plaça Santa Clara (Castelló)"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(No se mostra una edició intermija del mateix usuari)
Llínea 11: Llínea 11:
 
== Descripció ==
 
== Descripció ==
  
És una plaça oberta en un perímetro porticat i en el seu centre se troba el [[Monument a la Fundació de Castelló]], conegut popularment com la "Pedra de Castelló", obra de l'escultor de [[Vilarreal]], [[Vicent Llorens Poy]].
+
És una plaça oberta en un perímetro porticat i en el seu centre se troba el [[Monument a l'història de Castelló]], conegut popularment com la "Pedra de Castelló", obra de l'escultor de [[Vilarreal]], [[Vicent Llorens Poy]].
  
 
== Utilisació ==
 
== Utilisació ==

Revisió de 17:54 5 set 2019

La plaça Santa Clara està situada en el centre de la ciutat de Castelló, junt a la plaça Major i dona als carrers Barraques, Vera i Major.

Història

Deu el seu nom a l'antic Convent de Santa Clara que es trobava allí i que era conegut des del sigle XVI.

Antigament, en el solar en el que actualment es troba la plaça, existia des de la fundació de la ciutat un convent de monges clarises. El convent, que despuix de l'enclaustració de les órdens religioses en el sigle XIX fon convertit en el primer Institut de Secundària de la capital, fon demolit despuix de la Guerra Civil. Es va convertir el solar en una plaça en menuts parterres. Posteriorment fon transformada en una zona d'aparcament. En els anys 80 del sigle XX fon profundament remodelada en l'intenció de recuperar la seua funció d'espai públic peatonal i recreatiu.

Despuix de varies remodelacions, el proyecte de l'actual plaça fon convocat a concurs públic en l'any 1981, sent l'alcalde de la ciutat, Antonio Tirado. Baix la nova plaça es va construir també un aparcament subterràneu.

Descripció

És una plaça oberta en un perímetro porticat i en el seu centre se troba el Monument a l'història de Castelló, conegut popularment com la "Pedra de Castelló", obra de l'escultor de Vilarreal, Vicent Llorens Poy.

Utilisació

És un espai molt utilisat pels ciutadans, sobretot pel seu cèntric emplaçament. La gent sol sentar-se en les terraces dels diferents bars i restaurants que allí se troben. La plaça també és utilisada per a la celebració de fires, mercaets i actuacions durant les Festes de la Magdalena.

Enllaços externs