El Món de Juan i Patri

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

El Món de Juan i Patri és un canal de YouTube de temàtica valencianista i blogs, de caràcter humorístic i educatiu, presentat per Juan i Patricia. Actualment és el canal líder del valencianisme en esta plataforma i s'ha tornat un verdader fenòmen a nivell de les rets socials i presentació de la cultura valenciana, sobretot cap al públic jove. Enllaç al canal: Visita el canal d'El Món de Juan i Patri en YouTube

Image de portada d'El Món de Juan i Patri

El Món de Juan i Patri[editar]

Com tota persona jove seguidora de múltiples rets socials a través d'internet, Juan i Patricia eren grans consumidors de material d'entreteniment via internet, sobretot en la plataforma de vídeos YouTube. Descobriren en l'any 2015 un buit de contingut relacionat en la temàtica valenciana en esta plataforma, lo poc que hi hava era pobre i de mala calitat, tendenciós respecte als ideals polítics de qui l'havia pujat, i en una repercussió social mínima o nula.

Destaquen sobretot, documentals i reportages afavorint el [[1]] en Valéncia, més elaborats i en més repercussió social que els vídeos de temàtica valencianista, els quals ni tan sols eren explicatius respecte al propi valencianisme. És per això que a Juan i a Patri se'ls ocurrí omplir eixe buit en contingut interesant i de calitat, creant-se aixina la pàgina Cultura Valenciana que pretenia ser la versió en vídeo de la pàgina de Facebook del mateix nom. L'idea enseguida es quedà curta per a les espectatives de Juan i Patri, i es renombraria als dos mesos com "Vídeos Valencianistes". Una pàgina que aplegà a estar en actiu durant més d'un any i en la que es mostraven vídeos relacionats en el [[2]] com per eixemple '¿El Valenciano es Catalán? 2': [3] que aplegaren a tindre una enorme repercussió social, encara que el canal tenia pocs seguidors en la plataforma i Juan i Patricia eren encara desconeguts.

El procés d'elaboració d'estos vídeos i la predisposició de les temàtiques feren que el canal se quedara menut per a les pretencions de Juan i Patricia, que eren crear contingut d'atres temàtiques i canviar el model del canal per un de vlogs, per lo que es decidí fundar un nou canal nomenat El Món de Juan i Patri en l'any 2016 (el nom reflectix el nou tipo de contingut, se tracta de temes variats del seu entorn o "món"). Este canal ràpidament se tornaria una revolució de les rets socials pel seu contingut i la manera d'expondre'l a la societat, actualment conten en mils de seguidors i un total recolzament per part del valencianisme, tant institucional com social.

Contingut[editar]

El contingut d'El Món de Juan i Patri se basa en vídeos tipo vlog de temàtiques tant variades com són: els anys 80 i la seua música, la cultura valenciana, misteris i llegendes, reptes humorístics, videoclips, viages, o reportages documentals entre atres. De gran acollida entre el públic internacional, ya que són seguits des de països com: Japó, Dinamarca, Chile, o USA... Pero sobretot entre el públic valencià. L'idioma dels seus vídeos pot ser el valencià o el castellà depenent del tipo de públic al que vaja dirigit (si és una temàtica que només pot interessar a gent de Valéncia, se fa en valencià, si és una temàtica d'un gènero més atractiu per al públic internacional, se fa en castellà).

El contingut sempre sol ser informatiu, independentment de la temàtica exceptuant alguns casos, com són els reptes d'humor (pintar-se la cara, contar chistes...), les cançons o atres... La temàtica centrada en la cultura dels anys 80 del sigle XX, és presentada per Patricia (Patri), que es reconeix com a una fanàtica d'estes tendències. Sobretot de la figura del cantant asturià Tino Casal. Els viages i expecieències d'esta parella també són retratats en vídeo, un dels millors eixemples és el viage a Finlandia realisat per ells en l'any 2017 [4].

El canal també té un apartat de contingut dedicat al Dia de l'Hispanitat 12 d'octubre, en el que tracta temes relacionats en Espanya o l'Imperi Hispànic. Pero per a El Món de Juan i Patri la temàtica principal és la cultura valenciana, la qual està present en pàcticament tots els seus vídeos. Donant a entendre de forma fàcil i senzilla conceptes llingüístics del Valencià, relacions en atres llengües, desmentir mites, explicar l'història del Regne de Valéncia, les relacions socials entre els valencians, i àmpliament tots els temes posibles relacionats en Valéncia. Este canal sempre procura mostrar els temes més desconeguts de la cultura valenciana, intentant donar a comprende conceptes acadèmics molt complicats o mostrant curiositats tals com: micronacions valencianes, mitologia valenciana, invents valencians com la Coca-Cola... Tots sempre en el màxim rigor històric i banyat en l'humor i la simpatia característics d'esta parella de valencians, mostrant sempre un caràcter amable, apolític i aventurer, el motiu pel qual els seus vídeos triunfen tant.

Fenòmens d'internet[editar]

Centenars de mils de visites a les seues esquenes i colaboracions en entitats o personages tant del Valencianisme acadèmic com de YouTube, Juan i Patri s'ha tornat una autèntica revolució en YouTube, Facebook i atres rets socials. La seua simpatia i humor en el que mesclen els seus vídeos els ha fet un fenòmen viral i els ha dut a la fama, fins al punt de ser reconeguts pel carrer i demanar-los fer-se fotos en els fans del canal.